2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Nemzetközi Roma Nap: Egyenlő jogokat és lehetőségeket roma polgártársainknak!

Ma ünnepeljük a nemzetközi roma napot, az 1971-ben megtartott Első Roma Világkongresszus megnyitásának évfordulóját.
A Demokratikus Koalíció ezen a napon is hangsúlyozza, hogy roma honfitársaink Magyarország és Európa egyenrangú polgárai. Erkölcsi kötelességünk, hogy számukra is egyenlő lehetőségeket teremtsünk az oktatás, a lakhatás, az egészségügy és a foglalkoztatás területén, hogy felszámoljuk az iskolai szegregációt, a jogtalan kilakoltatásokat, végképp megszüntessük az őket sújtó diszkriminációt.
Elismerjük, hogy a romáknak, mint minden nép tagjainak, joguk van saját kultúrájukhoz és identitásuk szabad megválasztásához. Nagyra becsüljük a roma kultúra és a  roma művészek gazdag hozzájárulását a magyar és az európai kultúrához.
A Demokratikus Koalíció elkötelezett a minden polgárt megillető egyenlő jogok mellett. A Sokak Magyarországa Programban ennek alapján teszünk részletes javaslatot a romák helyzetének javítására, egyenlő jogaik és esélyeik biztosítására.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke, EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…