2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nem létező szerződéssel védené a miskolci önkormányzat a közétkeztetésben dolgozókat?

Nem létező szerződéssel védené a miskolci önkormányzat a közétkeztetésben dolgozókat?

Miután a miskolci önkormányzat kiszervezte a város közétkeztetését egy maglódi cégnek, az elbocsátásoktól tartó dolgozókat azzal nyugtatták, hogy a céggel kötött szerződés garantálja a továbbfoglalkoztatásukat. Ezzel szemben az önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a maglódiakkal, állítja a Jobbik.
A Miskolci Közintézmény Működtető Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta a minap.hu-nak, hogy a maglódi céggel megkötött szerződés számos garanciális elemet tartalmaz mind a dolgozókra, mind a szolgáltatás minőségére vonatkozóan – emlékeztetett Jakab Péter szerdai sajtótájékoztatóján. A Jobbik frakcióvezetője szerette volna kikérni a dokumentumot, Kriza Ákos jegyzője viszont azt válaszolta, hogy az önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a céggel.

Vagyis a városvezetés olyan szerződésre hivatkozott, amit alá sem írtak: „blöfföltek egy nagyot, mit sem törődve azzal, hogy 350 dolgozót és családot tartanak továbbra is teljes bizonytalanságban” – fogalmazott Jakab Péter.

Hozzátette: a jegyző levele szerint a munkavállalókkal kapcsolatos munkajogi és a feladatellátásra vonatkozó pénzügyi kérdésekről csak az április 7-i közgyűlésen fog döntés születni, miközben már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy mindössze három nappal később, április 10-én a maglódi cég át is veszi a közétkeztetést. Jakab Péter szerint ez vagy azt jelenti, hogy a maglódiak „vakon vállalták el” egy Miskolc szintű város közétkeztetését, vagy a Fidesz a közgyűlés háta mögött már rég megállapodott a céggel mind a dolgozókról, mind a konyha-összevonásokról.

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz rendre úgy kezeli Miskolcot, mintha a saját tulajdona lenne, és ha az érdekeik úgy kívánják, mindenen és mindenkin átgázolnak, legyen szó a gyerekek, nyugdíjasok étkeztetéséről vagy a konyhai dolgozók megélhetéséről. „A Jobbik a nép pártján állva le fog számolni ezzel a földesúr-mentalitással” – közölte Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…