2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nem létező szerződéssel védené a miskolci önkormányzat a közétkeztetésben dolgozókat?

Nem létező szerződéssel védené a miskolci önkormányzat a közétkeztetésben dolgozókat?

Miután a miskolci önkormányzat kiszervezte a város közétkeztetését egy maglódi cégnek, az elbocsátásoktól tartó dolgozókat azzal nyugtatták, hogy a céggel kötött szerződés garantálja a továbbfoglalkoztatásukat. Ezzel szemben az önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a maglódiakkal, állítja a Jobbik.
A Miskolci Közintézmény Működtető Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta a minap.hu-nak, hogy a maglódi céggel megkötött szerződés számos garanciális elemet tartalmaz mind a dolgozókra, mind a szolgáltatás minőségére vonatkozóan – emlékeztetett Jakab Péter szerdai sajtótájékoztatóján. A Jobbik frakcióvezetője szerette volna kikérni a dokumentumot, Kriza Ákos jegyzője viszont azt válaszolta, hogy az önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a céggel.

Vagyis a városvezetés olyan szerződésre hivatkozott, amit alá sem írtak: „blöfföltek egy nagyot, mit sem törődve azzal, hogy 350 dolgozót és családot tartanak továbbra is teljes bizonytalanságban” – fogalmazott Jakab Péter.

Hozzátette: a jegyző levele szerint a munkavállalókkal kapcsolatos munkajogi és a feladatellátásra vonatkozó pénzügyi kérdésekről csak az április 7-i közgyűlésen fog döntés születni, miközben már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy mindössze három nappal később, április 10-én a maglódi cég át is veszi a közétkeztetést. Jakab Péter szerint ez vagy azt jelenti, hogy a maglódiak „vakon vállalták el” egy Miskolc szintű város közétkeztetését, vagy a Fidesz a közgyűlés háta mögött már rég megállapodott a céggel mind a dolgozókról, mind a konyha-összevonásokról.

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz rendre úgy kezeli Miskolcot, mintha a saját tulajdona lenne, és ha az érdekeik úgy kívánják, mindenen és mindenkin átgázolnak, legyen szó a gyerekek, nyugdíjasok étkeztetéséről vagy a konyhai dolgozók megélhetéséről. „A Jobbik a nép pártján állva le fog számolni ezzel a földesúr-mentalitással” – közölte Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum