2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nem lehet lezártnak tekinteni a paralimpiai bizottság botrányát

Számtalan kérdést vet fel, hogy Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke visszafizette hitele végtörlesztésére kapott 3 millió forintos juttatást. Először is: vajon miből fizette vissza ilyen gyorsan azt a pénzt, ha arra hivatkozva vette fel a pénzt annak idején, hogy nehéz helyzetben van? A bizottság elnöke ezzel elismerte, hogy a Jobbiknak igaza volt, hiszen ezt a pénzt erkölcstelenül vette fel, és erkölcstelenül vették el azoktól a rászoruló, fogyatékkal élő sportolóktól, akiket a pénz megilletett volna.

Másodszor: mi köze van a köztisztviselőket megillető juttatásokhoz Gömöri Zsoltnak, aki a paralimpiai bizottság elnökeként nem köztisztviselő?

Harmadszor: hogyan lehetett jogszerű a kifizetés, ha arról nem született MPB-közgyűlési határozat? Követeljük, hogy az ügyészség alaposan vizsgálja ki ezt a kérdést!

Negyedszer: mitől politikai támadás az, ha olyan százmilliós közpénzekkel gazdálkodó közhasznú szervezeteknél, mint amilyen az MPB is, a közpénzek felügyeletére odafigyel egy politikai párt, és ezt szóvá teszi?

Ötödször: hogyan kívánja politikamentesen folytatni tevékenységét a bizottság olyan alelnökkel, mint a fideszes Deutsch Tamás? Az elmúlt öt évben a Fidesz a sport területén is teljes egyeduralomra tört, minden egyes sportszövetségnél, szakági szövetségnél és jelentősebb sportegyesületnél a Fidesz prominensei és a Fidesz haverjai látnak el vezető beosztásokat, a Fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a magyar sportot. Ehhez elég a fideszes Borkai Zsolt MOB-elnöki, a fideszes Kósa Lajos korcsolyázók szövetségének elnöki, a fideszes Németh Szilárd birkózószövetségben elnyert elnöki vagy a fideszes Szalay Ferenc kosárlabda-szövetségben betöltött elnöki posztjára utalni.

A Jobbik már többször benyújtotta, és újra be fogja nyújtani azt a törvénymódosító javaslatot, amely kizárná a politikusokat a magyar sportélet vezetéséből.

Az ügyet azonban nem lehet annyival lezárni, hogy az összeget visszafizették. Felszólítjuk a kormányt, illetve a sportért felelős államtitkárságot, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az alkalmatlanná vált emberek mondjanak le, és adják át a helyüket olyanoknak, akik valóban a bizottsághoz tartozó sportolók érdekében fognak dolgozni.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…