2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nem ingyenes az ivóvízbekötés

A médiában megjelent információk alapján július elsejétől ingyenessé vált az ivóvíz, szennyvíz, gáz és villany közművekre való rácsatlakozás. Ez azonban csak részben igaz, a jogszabály ugyanis mindössze a szolgáltató által végzett munkát, valamint a bekötési vízmérőórát teszi ingyenessé a megrendelőnek, akit ezen kívül számos kiadás terhelhet: tervezési díj, engedélyezés, a földmérő díja, a vízóra akna díja, munkadíj, szerelvények költsége. Erről már nem szól a kormánypropaganda, így sokan azt hiszik, júliustól nem kell kiadással számolniuk.

Ugyanakkor a részleges költségmentesség nem boldogítja azt a több száz dél-borsodi ingatlantulajdonost sem, akik több mint százezer forintért kötötték be az ivóvizet az elmúlt hónapokban. A bejelentés hideg zuhanyként érte a szolgáltatókat is, akik a megkeresésekre nem tudtak érdemi választ adni arra, mennyibe is kerül júliustól a bekötés.

A kormány tehát ismét egy átgondolatlan, az érintettekkel le nem egyeztetett törvényt alkotott. A tisztán látás érdekében, levélben kértem tájékoztatást térségünk szolgáltatóitól. A válaszról tájékoztatni fogom a lakosságot.

Lukács Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területfejlesztési Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek