2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Ne másra mutogasson az alkalmatlan városvezetés!

A Zöld Nyíl Villamos-fejlesztési Projekt végrehajtására 2002 óta készül a Miskolci Közlekedési Zrt. és Miskolc önkormányzata. Kijelenthetjük, hogy a korszerűsítések megfelelnek a XXI. század kihívásainak (csökken az utazási időtartam, fejlett informatikai rendszer jön létre, kisebb lesz a zajkibocsátás, bővül a hálózat). A projekt két kormány és az Európai Unió szigorú kontrollján ment át!

Az új városvezetés már a kampányban is csak kritizálta a beruházást, annak ellenére, hogy az előző ciklusban fideszes képviselő is tagja volt a projektirányító bizottságnak. Szakmai kérdésekben ő is egyetértett a projekttel.

Káli Sándor
polgármestersége idején eredményes volt a pályafelújításra kiírt pályázat, így  tavaly el is kezdődhetett a munka. Fontos megjegyezni, hogy a kivitelezési munkát a tervezettnél 2 milliárd forinttal olcsóbban vállalta el a tendert megnyerő cég, ám ezt a megspórolt 2 milliárd forintot mind a mai napig nem szerezte vissza az államtól a városvezetés. Pedig lenne helye, például a Baross utcán, a Tiszai pályaudvari végállomásnál, a diósgyőri szűkületnél, vagy a csomópontok biztonságossá tételénél.

Sajnos ma már kimondhatjuk, hogy a fideszes városvezetés a közlekedésszervezést politikai irányítás alá helyezte. A belvárost a Kiss Ernő utcával összekötő útszakasz ügyében mind a mai napig folyamatosan akadékoskodnak: az elkészült utat hónapok óta nem lehet használni, de a Malomszög utcát a Petőfi utcával összekötő hidat sem. Pedig ha időben átadják azokat, nincs ez a káosz.
Az Újgyőri főteret anélkül zárták le, hogy gondoskodtak volna a megfelelő elkerülő útról. Ráadásul a főteret még mindig nem lehet használni, noha a munkálatok elvégzésére szabott határidő már rég lejárt.  A csúszás oka mind előttünk, mind pedig a városlakók előtt ismeretlen.
A járműbeszerzési tender kiírásával nyolc hónapig tötyörészett a Városvezetés, villamos-jármű gyár alapításába kezdtek inkább-sikertelenül!

A kivitelezést az uniós elvárásoknak megfelelően egy mérnöki csoport ellenőrzi: ha a Kriza-féle városvezetés elégedetlen a munka minőségével, akkor náluk reklamáljon, ne pedig az előző városvezetésre mutogasson. Egyáltalán ne mutogasson sehová sem, tegye azt, ami a dolga: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Unió, a magyar kormány (beleértve az Orbán-kabinetet is), illetve a miskolci önkormányzat által jóváhagyott tervek minél hamarabb, minél gyorsabban, minél kisebb fennakadásokkal valósuljanak meg.

Fejezzék be a mellébeszélést, a hazudozást, a bűnbakkeresést, mert a miskolciak unják az állandó magyarázkodásukat.
Vegyék észre, hogy tavaly október óta ők vezetik ezt a várost, teljes felelősséggel. Vállalják döntésképtelenségüket, azt hogy a hibás döntéseik miatt a fennakadások következményei már kizárólag őket terheli.
Nem pedig Winnetout, Fidel Castrot, vagy Micky egeret,- mondta Tompa Sándor, MSZP-s képviselő a mai sajtótájékoztatón.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…