2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nagy az elégedetlenség a gazdák körében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbeszedési módszerei miatt

Nagy az elégedetlenség a gazdák körében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbeszedési módszerei miatt

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Jobbik Ifjúsági Tagozata felszólítja a földművelésügyi minisztert és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökét, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a kamara a pénzbehajtás és a bírságok helyett inkább lássa el feladatát és érvényesítse a gazdák érdekeit, illetve erősítse a hazai agrár- és élelmiszergazdaságot.
Az újjászervezett NAK immáron több mint 2 éve létezik. A gazdák elmondása szerint a két esztendő nem volt elegendő az értékelhető kamarai szolgáltatási rendszer kialakításához. A NAK lényeges szerepet nem tölt be a gazdák életében, a mindennapokban hasznosítható segítséget számunkra nem nyújt. Egyetlen területen mutat példás aktivitást a NAK, pontosan a tagdíjbeszedésben.

A NAK elsősorban a tagjai befizetéseiből, a tagjai érdekében kellene, hogy dolgozzon. Az elmúlt két esztendőben beszedett tagdíjakból részben olyan, nyilvánosan is követhető kifizetéseket teljesített a NAK, amelyek visszatetszést keltettek a gazdákban. Így rendszeresen emlegetik a meglepően magas tisztségviselői tiszteletdíjakat, a gépkocsivásárlásokat, az irodabérléseket és nem utolsó sorban a sokszorosára növekedő országos és helyi adminisztratív munkatársi állományt. Ezek szükségszerűsége a hiányzó kamarai szolgáltatás rendszer miatt a gazdáknak nehezen megindokolható.

Nevetségesnek tartjuk, hogy egy érdekvédelmi szervezet, melybe a gazdákat belekényszerítették, csupán bírságolással tudja magára felhívni a figyelmet, miközben a magyar agrárium számos sebből vérzik. A NAK a továbbiakban törekedjen arra, hogy megszolgálják a gazdák bizalmát azzal, hogy minden erejükkel a valós problémák megoldásában segítenek!

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője és Szabó Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…