2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Műtétek maradnak el, miközben Orbán Viktor kisvasutazik

Akut aneszteziológushiány lépett fel a budapesti Szent Imre Kórházban, ami sajnos egy fájdalmas és kétségbeejtő tünete az alulfinanszírozott egészségügyi rendszernek. Egy olyan rendszerben, mint a jelenlegi ellátó rendszer, ahol nem jut elég költségvetési forrás az egészségügyre, hasonló elkeseredett eseményre lehet számítani a jövőben is, amelyért Orbán Viktor tévutas egészségügyi politikája a felelős. Amíg a kormány nem tud azonnali lépéseket tenni az egészségügyi dolgozók haladéktalan fizetésemelése érdekében, addig folyamatosan veszélyeztetik a biztonságos betegállást, méltatlan helyzetbe hozzák a betegeket és az egészségügyi dolgozókat.

Hallatlan, hogy míg tömeges felmondások miatt műtétek fognak elmaradni a Szent Imre Kórházban, addig súlyos százmilliókból hamarosan indul a felcsúti kisvasút és további luxusingatlanokat vásárol a Magyar Nemzeti Bank. Úgy tűnik, Orbán Viktor kormányának arra van pénze, amire igazán szeretné, de az egészségügy nem tartozik ezek közé.

A Jobbik haladéktalan béremelést, a kórházi adósságok orvoslását követeli a kormánytól, hogy az egészségügy válsághelyzetét kezelni lehessen.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek