2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

MSZF:Nincs elég tűzifa?

Lakossági bejelentések szerint az ország több részén hiányzik a tűzifa, még szabadpiaci áron is alig kapható – jelezte kedden a Magyar Szociális Fórum.
Az emberjogi mozgalom Vác környékéről és Békés megyéből kapott jelzéseket a fűtőanyag-hiányról. Van, ahol hónapok óta csak ígérgetnek, de nem szállítanak, jóllehet a hideg beállt. „Nekünk 7 köbmétert szeptember 5-re ígértek, most a legújabb ígéret a szállítótól november 15. utánra szól” – írta egy gödi panaszos. Szarvason egy idős asszony nyár óta vár a szállítmányra, hiába.

Jelzések érkeztek az MSZF-hez arról is, hogy a szállítók egyes helyeken fel sem veszik a telefonkagylót, másutt pedig közlik velük, hogy – fa híján – nem tudják teljesíteni a megrendelést.

Panaszok érkeztek amiatt is, hogy az idén már nincs kedvezményes tűzifa ellátás, akció a rászorultaknak és a nyugdíjasoknak. Az egyik panaszos így írt: „Ha így néznek sokan a tél elé, nem tudom, mi lesz még több nyomorulttal, aki még minimálisan sem tud fizetni”.

A Magyar Szociális Fórum vasárnap közleményben hívta fel a kormány figyelmét arra, hogy újból közeleg a fagyhalál veszélye, és a tömeges életvesztést nem lehet csupán a hajléktalan szálláshelyek növelésével megszüntetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …