2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

MSZF:Ferenc pápa Európa jövőjéről

Félő, hogy az Európai Unió meg fog halni, ha nem hatja át a szolidaritás eszméje – mondta Ferenc pápa az EU állam- és kormányfőinek, akik a a közös piac megalakulásának 60. évfordulója alkalmából gyűltek össze Rómában.

„Minden élő szervezet, mely célt téveszt és képtelenné válik előre tekinteni, visszafejlődik, és léte is veszélybe kerülhet. A populizmus az önzésből táplálkozik, a legjobb gyógyszer ellene a szolidaritás. Európához méltóan gondolkodni ma azt jelenti, hogy elkerüljük az elszürkülést, a szétforgácsolódást, a részérdekek diadalát a közös érdek felett.  Európa akkor reménykedhet szebb jövőben, ha nem zárkózik magába félelmében, és hamis biztonság helyett elfogadja a sokszínűséget Párbeszédbe kell bocsátkozni az EU-ba bevándorló sok százezer migránssal. Nem szabad azt hinni, hogy a bevándorlási válság pusztán létszám-, gazdasági- és biztonsági kérdés volna” – mondta.

Ferenc pápa kitért korunk nagy társadalmi problémáira is, mint amilyen a szegénység és a nyomor. Ezt szolidaritás nélkül nem lehet orvosolni. Törődni kell a fiatalokkal! Komoly perspektívát kell nyújtani nekik! Törődni kell a családdal, mert továbbra is a társadalom alapvető sejtje. Lehetőséget kell biztosítani, hogy gyermekeket nemzzenek, ne pedig attól kelljen félniük, hogy nem fogják tudni eltartani őket! Védeni kell az életet! – mondta az egybegyűlteknek Ferenc pápa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…