2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

MSZF:Ferenc pápa Európa jövőjéről

Félő, hogy az Európai Unió meg fog halni, ha nem hatja át a szolidaritás eszméje – mondta Ferenc pápa az EU állam- és kormányfőinek, akik a a közös piac megalakulásának 60. évfordulója alkalmából gyűltek össze Rómában.

„Minden élő szervezet, mely célt téveszt és képtelenné válik előre tekinteni, visszafejlődik, és léte is veszélybe kerülhet. A populizmus az önzésből táplálkozik, a legjobb gyógyszer ellene a szolidaritás. Európához méltóan gondolkodni ma azt jelenti, hogy elkerüljük az elszürkülést, a szétforgácsolódást, a részérdekek diadalát a közös érdek felett.  Európa akkor reménykedhet szebb jövőben, ha nem zárkózik magába félelmében, és hamis biztonság helyett elfogadja a sokszínűséget Párbeszédbe kell bocsátkozni az EU-ba bevándorló sok százezer migránssal. Nem szabad azt hinni, hogy a bevándorlási válság pusztán létszám-, gazdasági- és biztonsági kérdés volna” – mondta.

Ferenc pápa kitért korunk nagy társadalmi problémáira is, mint amilyen a szegénység és a nyomor. Ezt szolidaritás nélkül nem lehet orvosolni. Törődni kell a fiatalokkal! Komoly perspektívát kell nyújtani nekik! Törődni kell a családdal, mert továbbra is a társadalom alapvető sejtje. Lehetőséget kell biztosítani, hogy gyermekeket nemzzenek, ne pedig attól kelljen félniük, hogy nem fogják tudni eltartani őket! Védeni kell az életet! – mondta az egybegyűlteknek Ferenc pápa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum