2022. 01. 18. kedd

Piroska
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

MSZF: segíts magadon, a kormány nem segít!

Felelőtlennek minősítette a Magyar Szociális Fórum Orbán Viktor parlamenti kijelentését, hogy kormánya nem nyújt anyagi támogatást a vírusjárvány miatt munkájukat vesztett több tízezer embernek, hanem megélhetésüket a teljesítményüktől teszi függővé.

Kedden kiadott közleményében az emberjogi szervezet felháborítónak nevezte, hogy a miniszterelnök elutasította március 24-én előterjesztett 10 pontos kezdeményezését (lásd: https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1542-magyar-szocialis-forum-a-kormany-valsagkezelo-politikajarol), amelyben többek között sürgette, hogy a járvány miatt munkanélkülivé vált embereket részesítsék 100 ezer Forint adómentes alapjövedelemben, hogy legyen miből megélniük.

Emlékeztette a kormányt arra is, hogy – tudomása szerint – az Európai Unió ötmilliárd eurót utalt ki Magyarországnak a járvány megfékezésére, és a gazdasági gondok enyhítésére.

A több tízezer munkanélkülinek nincs ideje arra, hogy kivárja a kormányfő ígéretét, miszerint mindenkinek munkát biztosítanak majd egy átfogó gazdaságélénkítő program keretében. Egy ilyen ígéret megalapozottságához kétség fér olyan körülmények között, amikor a GDP szempontjából legfontosabb külföldi vállalatok leálltak a termeléssel, és az elé a választás elé állították foglalkoztatottjaikat, hogy vagy fizetés nélküli szabadságra mennek, vagy elbocsátják őket – írja a Szociális Fórum. Akármelyiket választották is, bért nem kapnak – írta az MSZF.

A lélekszámában egyre gyarapodó munkanélküli tömegnek – munkáltatóikkal ellentétben – nincs tartaléka, amiből megélhetne és enni adhasson a gyereknek. Azonnal segíteni kell neki, nem pedig türelemre inteni homályos ígéretekkel – szögezi le a Magyar Szociális Fórum, cselekvő szolidaritásáról biztosítva a dolgozókat, akiket együtt fenyeget járvány és anyagi ellehetetlenülés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum