2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

A kormányra készülő nemzeti párt minden lehetséges támogatást biztosítani fog ahhoz a népszavazási aláírásgyűjtéshez, ami azt célozza, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulás feltételeit megteremtse. A Jobbik ezt a témát 2014 telétől egészen mostanáig folyamatosan napirenden tartotta, s több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttünk össze, hogy véleménynyilvánítás keretében nyomást gyakoroljunk a kormányra.  
Az 55 és 64 év közötti korosztályban tíz emberből mindössze négynek van ma munkája Magyarországon, hat ember nem dolgozik, jellemzően azért, mert a munkaerőpiac nem tud a részükre munkát biztosítani. A férfiak 25 százaléka hamarabb hal meg, mint hogy elérné a nyugdíjkorhatárt, de aki el is éri, átlagosan csak 5-6 évig tudja élvezni a nyugdíjas éveket. Az ország teherbíró képessége viszont lehetővé teszi, hogy a Jobbik által is szorgalmazott intézkedés megvalósuljon.

A Jobbik szerint minden egyes negyven év után nyugdíjba vonuló után egy új munkahely jöhet létre, amit a fiatalok tudnak betölteni, így ilyen módon elkerülhető, hogy a fiatalok munka híján külföldre távozzanak. A Jobbik biztos benne, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásának lehetőségét a sikeres jobbikos aláírásgyűjtés után most már egy ügydöntő népszavazásra tudja vezetni, amelyhez minden segítséget megadunk.

Követeljük, hogy a Fidesz ezt a kezdeményezést – a sikeres népszavazást követően – ne egy olyan salátatörvényben tárgyalja, mint tették azt a nők 40 év munka utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő csomagban, mely salátatörvény számunkra elfogadhatatlan elemeket is tartalmazott.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum