2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Milliós perek a MÁV ellen

Beperelték a Magyar Államvasutakat egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei.

Kártérítést követelnek, amiért a cég a II.világháború idején közreműködött zsidók deportálásában. A beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A felperesek – túlnyomórészt a magyarországi holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói – 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.

 

Perel a Honfoglalás 2000 Egyesület is

MILLIÓK NEVÉBEN LÉP FEL AZ EGYESÜLET – FIZESSEN A MÁV A MEGHURCOLTAKNAK, AZ ÁLDOZATOKNAK- írja az OS-nek az egyesület nevében Szilvásy György

„A Honfoglalás 2000 Egyesület beperli a Magyar Államvasutakat, mert közreműködött ártatlan magyar emberek Szovjetunióba (gulagokba, fogolytáborokba) való szállítása során. A MÁV százezreket szállított Hortobágyra, kitelepítésre az ország különböző településeire, katonai kényszermunkatáborokba (a Rákosi-idők munkaszolgálatosait), sőt a Magyarországról elüldözött német ajkú honfitársainkat bevagonírozta. A közlekedési vállalat felelős hazánk 20-ik században bekövetkezett legnagyobb magyar emberi tragédia-sorozatáért, ezért jogos az igény: a MÁV fizessen kártérítést a még élő (életben maradt megalázottaknak), illetve azok leszármazottjainak.
A Honfoglalás 2000 Egyesület kéri azokat a szervezeteket (Hortobágyiak, kitelepítettek, MUSZOSOK, német kisebbségi önkormányzat, stb.), amelyek a diktatúra áldozatait képviselik, hogy jelentkezzenek az egyesületnél, hogy közösen léphessenek fel az áldozatok képviseletében”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek