2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Mikor kezdik el büntetni a közterületi alkoholizálást Miskolcon?

Ezt a kérdést tette fel a Jobbik miskolci frakcióvezetője, aki szerint hiába lehet 2013 szeptemberétől ismét szankcionálni a tiltott közterületi szeszesital-fogyasztást, semmilyen előrelépés nem történt a borsodi megyeszékhelyen.

Az erről tartott tájékoztatón Jakab Péter emlékeztetett: korábban arra hivatkozva nem intézkedtek a hatóságok, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a fellépést lehetővé tevő rendeletet. 2013 szeptemberétől a szabálysértési törvény azonban ismét lehetőséget biztosít az intézkedéshez, ennek kapcsán nyilatkozta a miskolci rendészet vezetője: bízik benne, hogy az akár 50 ezer forintos büntetés majd visszatartja a részegeskedőket. Jakab szerint vissza is tartaná, ha a hatóságok élnének ezzel az eszközzel, ennek hiányában azonban ma már nem azért gyűjtenek aláírásokat a lakók, hogy tegyenek ki a parkokba padokat, hanem, azért, hogy a meglévőeket is vigyék el, mert azok nyilvános kocsmák helyszínévé válnak.

Jakab Péter elmondta, maga is rendszeresen kér intézkedést a rendbontókkal szemben, akik sokszor gyerekek előtt tivornyáznak, vizelnek, a lakókat pedig molesztálják. A képviselőnek az a tapasztalata, hogy helyszíni bírság kiszabására soha nem kerül sor, ha pedig a rendőrség elő is állítja az elkövetőket, az ügyészség szabadon engedi őket, mondván nem veszélyesek a társadalomra.

https://www.youtube.com/watch?v=vkkelv9Og0I&feature=youtu.be

A politikus immár sokadszor kérte az ügyészséget, a tisztességes miskolciak jogbiztonsága érdekében ne bátorítsák a renitenseket, a rendészettől pedig elvárja, hogy a hatástalan figyelmeztetések helyett végre éljenek a jogszabályban biztosított legnagyobb pénzbüntetés eszközével a rend helyreállítása érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek