2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Miért nem akarja a kormány a fiatalok pénzügyi ismereteit fejleszteni a közoktatásban?

Miért nem akarja a kormány a fiatalok pénzügyi ismereteit fejleszteni a közoktatásban?

Képmutatónak tartjuk Varga Mihálynak azt a javaslatát, amely a fiatalok pénzügyi ismereteinek fontosságára vonatkozik. Ha ezt valóban fontosnak tartaná a Fidesz, akkor tíz év kormányázás után nem ott tartanánk, hogy ez még mindig csak egy jövőbeli lehetőségként merül fel.

 Emlékeztetünk mindenkit, hogy a Jobbik már évekkel ezelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a 21. század útvesztőiben elengedhetetlen, hogy egy fiatal rendelkezzen minimális gazdasági és pénzügyi alapismeretekkel, azokat pedig a köznevelési rendszerben kell megkapnia!

 

Külön vicces a miniszternek az a kijelentése, miszerint „a Nemzeti alaptanterv része legyen a pénzügyi ismeretek oktatása”. Ezúton tájékoztatnom Varga Mihályt, hogy már január végén megjelent annak a kormánynak az új Nemzeti Alaptanterv tervezete, amelynek ő is tagja. Miért nem javasolta ezt korábban? Miért nem érte el, hogy ez már a most megjelenő NAT-ban szerepeljen? Miért kell tíz év kormányzás után is csak egy hosszú távú célként megjelölni a pénzügyi ismeretek köznevelésbeli oktatását, miközben ennek hiánya nap, mint nap hátrányosan érinti a fiatalokat?

 

A Jobbik ismét felszólítja a kormányt, hogy rendezze ezt a régi adósságát és tegye a Nemzeti Alaptanterv részéve a pénzügyi ismeretek oktatását! A pénzügyminiszter pedig ne a sajtónak mondogasson szépen hangzó terveket, hanem a kormánya tagjaként tegyen lépéseket azért, hogy a fiatalok ne lehessenek pénzügyi ügyeskedések áldozatai!

 

 

Farkas Gergely

a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum