2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Miért nem akarja a kormány a fiatalok pénzügyi ismereteit fejleszteni a közoktatásban?

Miért nem akarja a kormány a fiatalok pénzügyi ismereteit fejleszteni a közoktatásban?

Képmutatónak tartjuk Varga Mihálynak azt a javaslatát, amely a fiatalok pénzügyi ismereteinek fontosságára vonatkozik. Ha ezt valóban fontosnak tartaná a Fidesz, akkor tíz év kormányázás után nem ott tartanánk, hogy ez még mindig csak egy jövőbeli lehetőségként merül fel.

 Emlékeztetünk mindenkit, hogy a Jobbik már évekkel ezelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a 21. század útvesztőiben elengedhetetlen, hogy egy fiatal rendelkezzen minimális gazdasági és pénzügyi alapismeretekkel, azokat pedig a köznevelési rendszerben kell megkapnia!

 

Külön vicces a miniszternek az a kijelentése, miszerint „a Nemzeti alaptanterv része legyen a pénzügyi ismeretek oktatása”. Ezúton tájékoztatnom Varga Mihályt, hogy már január végén megjelent annak a kormánynak az új Nemzeti Alaptanterv tervezete, amelynek ő is tagja. Miért nem javasolta ezt korábban? Miért nem érte el, hogy ez már a most megjelenő NAT-ban szerepeljen? Miért kell tíz év kormányzás után is csak egy hosszú távú célként megjelölni a pénzügyi ismeretek köznevelésbeli oktatását, miközben ennek hiánya nap, mint nap hátrányosan érinti a fiatalokat?

 

A Jobbik ismét felszólítja a kormányt, hogy rendezze ezt a régi adósságát és tegye a Nemzeti Alaptanterv részéve a pénzügyi ismeretek oktatását! A pénzügyminiszter pedig ne a sajtónak mondogasson szépen hangzó terveket, hanem a kormánya tagjaként tegyen lépéseket azért, hogy a fiatalok ne lehessenek pénzügyi ügyeskedések áldozatai!

 

 

Farkas Gergely

a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …