2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Miért engedi el a minisztérium a szakképzésben dolgozók kezét?

Az új szakképzési törvény bevezetésével sikerült újabb bizonytalansági faktorokat tenni a rendszerbe: a Fidesz elvette a közalkalmazotti státuszt az ágazatban tanítóktól, az azzal járó kedvezményekből pedig ki tudja, mennyi maradhat meg?

A strukturálisan átszervezett rendszerben dolgozók nem kapnak szinte semmilyen kapaszkodót Orbánéktól, ugyanis nekik most sokkal fontosabb, hogy egy független újsággal vívjanak teljesen fölösleges csörtét, mint az, hogy segítsenek a tanároknak a tanévkezdésben.

A Jobbik magyar néppártként következetesen kiáll a tanárok, pedagógusok, oktatók és kutatók mellett, főleg akkor, amikor az Orbán-kormány egyre értelmiségellenesebb kurzust tart, és valódi kormányzás helyett a társadalmi árkok mélyítésében szerez magának el nem évülő „érdemeket”. Felháborítónak tartjuk, hogy a mai napig nem jelent meg hivatalos helyen az új intézménytípus, a technikum számára előírt kerettanterv, amely a tartalmi szabályozókat adná meg a szeptemberi tanévkezdés számára.

Az ágazat iránt felelősen gondolkodó politikusként felszólítom Palkovics Lászlót, hogy tegyen rendet a tárcáján belül, és az energiákat ne a fölösleges sajtópurparlékra, hanem az érdemi munkára fordítsák, valamint azonnal tegyék nyilvánossá a technikumi kerettanterveket!

A legfontosabb pedig az, hogy ne engedjék el a szakképzésben dolgozók kezét, hanem minden segítséget adjanak meg nekik: a jövőnk múlik rajtuk!

Csányi Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, közoktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum