2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Megvédik a rezsicsökkentést!

A korábban jelentős hasznot zsebre tevő szolgáltatók egy része és a szocialisták berzenkedése ellenére a polgári kormány a decemberben bejelentett rezsicsökkentést januárban megvalósította. A kezdeményezés támogatására alaírás gyűjtésbe kezdett a Fidesz. Szombaton délelőtt Szikszón dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő részvételével gyűjtötték az aláírásokat.

A rendszerváltás óta csak emelkedtek a közüzemi díjak, amit egyre nehezebben fizetett a lakosság, miközben a szolgáltatók jelentős haszonra tettek szert. A családok segítségére sietve ezt a tendenciát törte meg a kormány. Január 1-jétől 10 százalékkal csökkent a lakosság számára a villamos energia, a vezetékes gáz és a távhő díja – emelte ki dr. Mengyi Roland Szikszón az érdeklődő polgárokkal folytatott beszélgetések során.

Ez azonban csak a folyamat kezdete, vannak elképzeléseik a folytatásra. Azonban vannak ellenérdekeltek is. Bármilyen faramuci is a helyzet, de pont a szocialisták és a liberálisok védik a multinacionális szolgáltatók érdekeit. Külföldön és belföldön is támadások érik a kormányt. Az elért eredmények védelme, a folytatás támogatása érdekében kezdeményezték az aláírásgyűjtést, hogy megmutassák a polgárok támogatják a rezsicsökkentést.

„Magyarországnak olyan kormánya van, amely az emberekért dolgozik, felvállalja a problémáikat. A fizetés jelentős része a rezsire megy el. A kormány ezen változtat, segít a rezsicsökkentéssel, amit támogatunk az aláírásgyűjtéssel” – foglalta össze az akció lényegét dr. Mengyi Roland.

Már a megvalósult rezsicsökkentés is jelentős tehertől szabadította meg a családokat, megyénkben például 5,69 milliárd forint marad ennek köszönhetően az emberek zsebében! A szikszói járásban a földgázon azonos fogyasztás mellett 58,9 millió forintot spórolhatnak meg a lakosok, a villamos energián pedig további 31,5 millió forintot.

A szép napos, igazi tavaszi délelőttön pedig szép számmal jöttek Szikszón az érdeklődők, a támogatók. Voltak idős, kisnyugdíjasok, akik elmondták, hogy nekik nagy segítség már az is, ha havonta egy-két-három ezer forintot meg tudnak takarítani. Jöttek középkorú családok és fiatal, kisgyerekes szülők is. A jelen mellett természetesen a jövő, a tervek, remények is szóba kerültek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…