2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Megvárja a gyermekvédelem és a jegyző amíg tragédia történik?

A választókörzetemben található bellervölgyi ingatlannal kapcsolatban az elmúlt évek alatt többször is jeleztem a hatóságoknak és a gyermekvédelemnek, hogy komoly problémák vannak, sőt már a szomszédok is írtak petíciót ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére semmi érdemleges javulás nem látszik.
Két szakhatóság véleményét is megkaptam a napokban. A MIVIZ Kft. néhány hete  közegészségügyi vészhelyzetet hárított el az ingatlanon a szennyvízzel kapcsolatban. A másik szerv, a katasztrófavédelem szeptember 6-i válaszában a következőt írta, idézem: „Két ingatlan égéstermék-elvezetőinek használata tiltásra került, az életet és
vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető hibák okán.” – vagyis a fűtési szezon kezdetén nincs mivel fűteni az ingatlanokban, ahol a gyermekek élnek.
Nemcsak a fűtés kérdéses, mivel az ingatlanokban víz sincs, így sem fűteni, sem mosakodni, sem mosogatni nem lehet, de felteszem a kérdést: gyermeket nevelni igen? Felmerül a szülők felelőssége is, éppen ezért kérdezem Miskolc város
jegyzőjétől és a gyermekvédelemtől, hogy meddig várnak az intézkedéssel? Ez az eset is rávilágít arra, hogy a hatóságok nem tudják vagy nem akarják megoldani ezeket a helyzeteket. Véleményem szerint ez politikai akarat kérdése is, ezért folyamatosan azon dolgozom, hogy ezek a folyamatok változzanak.  

Pakusza Zoltán
a Mi Hazánk Mozgalom miskolci polgármesterjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek