2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Megkérdeztük:A Csillagpontban hány orvos hiányzik a sürgősségin?

A  Magyar Orvosi Kamara (MOK) egyébként néhány hete rendelte el a Sürgősségi Betegellátó Osztályok (SBO) munkaerőhelyzetének felmérését, amiből kiderült, hogy az ország sürgősségi osztályain 600 szakképzett orvosra lenne szükség a minimumfeltételek teljesítéséhez, ehhez képest jelenleg csak 140 orvos dolgozik a területen.
A Csillagpontban hány orvos hiányzik a sürgősségin? -tettük föl a kérdést Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvosnak.

Hírportálunk kérdésére a következő válasz érkezett: „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán a minimumfeltételeknek megfelelő létszámú orvos és szakorvos dolgozik. Az osztályvezető főorvosnak oxyológiai és sürgősségi, valamint intenzív terápiás szakképesítése is van. Az összes szakorvosi létszám 11 fő, közülük 5 kollégának van meg az oxyológia és sürgősségi orvostan szakvizsgája. A minimumfeltételeknek megfelelően dolgozik még az osztályon 6 fő rezidens orvos, illetve szakorvos-jelölt.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály feladatainak bővítését tervezzük: ennek megvalósításában fog segíteni, hogy a szakorvos-jelöltek közül ez éven egyikőjük, 2018-ban pedig négyen fogják megszerezni a szakorvosi képesítést.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …