2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megkérdeztük: Miért nincs Gödöllőn tófürdő?

Tegnapelőtt a D-Beach-en, tegnap pedig a veresegyházi Malom tóban hűsöltünk az unokáinkkal. Nagyon sok gödöllőivel találkoztunk, akik azt a kérdést feszegették, hogy ha már a város, a régi, egykor működő strandokat megszüntette, s azóta sem épített másikat, akkor miért nem tud legalább egy ilyen kis beruházást igénylő tó-partot rendbe tenni, s megnyitni, amikor számtalan tó van a város környékén?
Elküldtük a kérdést az Önkormányzathoz. Péterfi Csaba kabinetvezetőtől a következő választ kaptuk:

„Van Domonyban.
A többi tó sajnos privát (isaszegi tavak)
Volt róla szó, hogy az az ún 0-as tavat vissza lehetne állítani, erre pályáztunk is, de nem nyertünk. Kb 500 millióba kerülne.”
Ma azonban találkoztunk Gémesi György polgármesterrel, a gödöllői piacon, aki ennél bővebb magyarázattal szolgált: Valóban nagyon régen megszűntek a város strandjai, s azóta nem volt lehetőségünk újat építeni, hiszen nincs termál vizünk. Megvizsgáltattuk a területünkön lévő tavak vizeit, a dokumentáció megtalálható az önkormányzatnál, de sajnálatos módon egyik sem alkalmas fürdőzésre. Egyébiránt, olyan közel van a két szomszédos tófürdő, hogy talán nem jelent gondot elmenni azoknak akik fürdőzni szeretnének. Annak az összegnek amelyet erre fordítanánk pedig ezer más helye van városunkban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…