2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Megdöbbentő adat: tízszeresére nőtt a gyermekveszélyeztetés Miskolcon

Alább olvashatják a Jobbik mai, miskolci sajtótájékoztatójának anyagát:
Egyetlen év alatt megtízszereződött a gyermekveszélyeztetések száma Miskolcon, ezzel együtt tovább nőtt a gyermekek, vagyis a 14 év alattiak által elkövetett erőszakos bűncselekmények, rablások száma is. Szebb jövő helyett sötét jövő vár Miskolcra, ha a folyamatot nem sikerül megfordítani, mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Jobbik helyi frakcióvezetője.

Jakab Péter szerint a gyermekveszélyeztetés és a gyermekbűnözés kéz a kézben jár egymással, hiszen a veszélyeztetett gyermekek – követve szüleik példáját – gyakran a bűnözés útjára lépnek. Miskolcon folyamatosan nő a gyermekek által elkövetett szándékos testi sértések, rablások, garázdaságok száma úgy, hogy közben nagyon sok eset rejtve marad a hatóságok előtt. Mi lesz itt, ha ezek a gyerekek felnőnek – tette fel a kérdést a frakcióvezető, aki szerint megfelelő hatósági, gyermekvédelmi munkával a folyamat visszafordítható lenne.

Ma ehelyett – tette hozzá – a rendőrség szerint nem követ el gyermekveszélyeztetést az a szülő, aki lopni viszi a gyerekét, a gyermekvédelem munkatársai pedig sokszor elnézik, hogy a gyerekek éheznek, csak mert a szülő elissza a családi pótlékot: hatósági intézkedés kezdeményezése helyett segélycsomagokkal konzerválják a problémát, miközben a gyermekek torz mintákat követve nőnek fel.

Jakab Péter úgy véli, ezekből a családokból nem kiemelni kell a gyerekeket, hanem kimenekíteni, ezzel párhuzamosan a malac osztogatásra szánt pénzekből meg kell erősíteni anyagilag és szakmailag is a nevelőszülői hálózatot. Miskolcnak nem több bűnözőre, hanem több adófizetőre van szüksége, ehhez azonban gyökeres változások kellenek – nyomatékosította a jobbikos politikus.

https://www.youtube.com/watch?v=oin7v3txeng

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek