2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Másfél millió forint értékű oktatási segédeszközt adományoz a Jobbik

Másfél millió forint értékű oktatási segédeszközt adott át Jakab Péter a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának a tanév első napján. A nagy értékű adomány része a Jobbik tudatos városépítésének, egyben üzenet a többi pártnak: a kampányra szánt millióikat óriásplakátok százai helyett inkább költsék Miskolc jövőjére, a fiatalok minőségi oktatására – mondta a Jobbik polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter felidézte Kriza Ákos fideszes polgármesterjelölt szavait, aki a múlt heti országos szakmai tanévnyitón azt mondta: azzal, hogy az állam átvette a miskolci iskolákat, hatalmas szakmai terhet vett le az önkormányzat válláról.  „Kriza Ákossal szemben a Jobbik a miskolci oktatásra nem teherként tekint, hanem lehetőségként, hogy magunk határozzunk a saját jövőnkről, arról, honnan hová akarunk eljutni 4-5 év múlva, és ehhez milyen munkaerőre lesz szükségünk” – jelentette ki Jakab Péter.

Hozzátette, a mindenkori városvezetésnek kötelessége akár koordinációs tevékenységgel, akár anyagilag is segíteni a miskolci iskolákat. A Jobbik ezt teszi, amikor 1,5 millió forint értékű idegen nyelvi oktatási segédeszközt ajándékoz a város egészségügyi szakközépiskolájának, bízva abban, hogy a többi párt is követi példájukat.  Hogy miért pont ezt az intézményt választották, Jakab Péter azt mondta, a Jobbik hatalmas lehetőséget lát az egészségturizmusban, ahhoz azonban, hogy ezt ki is tudják használni, idegen nyelvet jól beszélő szakdolgozókra lesz szükségük.

„A Jobbik tudja, milyen Miskolcot szeretne 5 év múlva, és ehhez mire lesz szüksége. Az angol és német nyelvű segédeszközöket nem azért adjuk, hogy a fiataljaink elmehessenek innen, hanem azért, hogy itt maradhassanak minőségi tudással, a jövő minőségi munkahelyein” – fogalmazott Jakab Péter. Közölte, Miskolcon tudásalapú társadalmat kell építeni azért, hogy a város a befektetőkért ne az olcsóságával, hanem a magasan képzett munkaerejével versenyezhessen, amit, ahogy más uniós nagyvárosban, úgy Miskolcon is meg kell majd fizetni.

Az adományt Szegedi Judit, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese vette át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…