2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Martin-kertváros – a Jobbik egy hetet adott a Fidesznek az iskolai körzethatárok tisztázására

Martin-kertváros – a Jobbik egy hetet adott a Fidesznek az iskolai körzethatárok tisztázására

Önálló iskola új körzethatárokkal Martin-kertvárosban? – tette fel a kérdést Miskolc fideszes városvezetésének Körmöci Attila, a Jobbik képviselőjelöltje a párt pénteki sajtótájékoztatóján. Mint ismeretes, április 22-én Miskolc 2. számú választókörzetében időközi választásokra kerül sor. „A kampányidőszak a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy gyors eredményekre lehessen rákényszeríteni a Fideszt, hisz a kormánypártot csak a választások előtti hetekben érdeklik a szavazók” – mondta Körmöci Attila, emlékeztetve arra, hogy két héttel ezelőtt a Jobbik hívta fel a figyelmet a martin-kertvárosi és a Szabó Lőrinc Általános Iskola tervezett összevonására, melynek megakadályozására – így a választások előtt – két hét is elegendőnek bizonyult.

A szülők azonban még nem lélegezhetnek fel – tette hozzá a képviselőjelölt –, a Jobbik ugyanis olyan információk birtokába jutott, miszerint az önálló iskola több más intézménnyel egyetemben új körzethatárokat fog kapni. Ráadásul ezeket az új határokat a Fidesz csak májusban kívánja nyilvánosságra hozni, miközben a beiratkozások áprilisban vannak. Vagyis a szülők úgy kénytelenek beíratni gyermeküket pl a martin-kertvárosi iskolába, hogy pontosan nem tudhatják, kikkel, mely városrészekben élőkkel kell majd egy iskolába járniuk a jövőben gyermeküknek. Ez nem más, mint a szülők megvezetése – fogalmazott a Jobbik jelöltje, aki felszólította a városvezetést, valljon színt: fognak-e változni a martin-kertvárosi iskola körzethatárai, ha igen, akkor pedig ne áruljon a Fidesz zsákbamacskát, és még a beiratkozás előtt hozza nyilvánosságra az új beiskolázási határokat.

„Ha az iskola-összevonás megakadályozására elég volt két hét, a körzethatárok tisztázására elegendő kell hogy legyen a választásokig hátra levő egy hét. Ennyi időt adunk a Fidesznek ahhoz, hogy egyeztessen a szülőkkel a változásokról.” – hangsúlyozta Körmöci Attila.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek