2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Március 15: a Békekör és az Egyesült Államok virágjai Kossuth Lajos sírján

A Magyar Békekör vezetői hétfőn lerótták kegyeletüket az 1848. március 15-i forradalom hőseinek sírjánál a Fiumei úti temetőben.

Simó Endre elnök és Salga István alelnök mécsest gyújtott és virágcsokrot helyezett el Batthyány Lajos és Kossuth Lajos mauzóleumánál, és a szabadságharc többi hősének obeliszkjénél.

Sem a köztársasági elnök, sem a kormány, sem az országgyűlés elnöke nem tartotta szükségesnek, hogy tisztelettel adózzon a szabadságharcosok emlékének. Az előző évekhez hasonlóan az idén sem küldtek koszorúkat maguk helyett.

A Békekör virágjai mellett egyetlen koszorút helyeztek el, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szépséges virágkoszorúját, nemzeti színű szalagján a következő felirattal: „A hősök emlékére, akik életüket áldozták a szabadságért”.

A Magyar Békekör köszönetet mond a nemes gesztusért!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…