2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Már hűtlen kezelés miatt is nyomoznak a feketekassza-ügyben

Felmerült ugyanis a gyanú, hogy Lakatos Miklóst és társait úgy részesíthették anyagi juttatásokban Miskolcon, hogy közben semmilyen jogviszonyban nem álltak se az önkormányzattal, se a Miskolc Holdinggal.
Ismeretes: Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó szerint a Fidesz 2014-es győzelmében feketekasszák, táskából elszámolás nélkül osztott milliók is szerepet játszottak. Az ügyben eddig választási csalás és hivatali visszaélés miatt folyt nyomozás, a rendőrség azonban most már hűtlen kezelés gyanúja miatt is vizsgálatot indított egyelőre ismeretlen tettes ellen, tájékoztatta a sajtó képviselőit Jakab Péter.

A Jobbik miskolci frakcióvezetője emlékeztetett: a Miskolc Holding több mint egy évig úgy fizette Lakatos telefonszámláit, hogy a vállalkozóval se az önkormányzat, se a holding nem állt jogviszonyban, ez pedig valóban felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Ugyanakkor a vállalkozó az N1 TV-nek nemcsak telefonokról beszélt, hanem arról is, hogy a kampányidőszakban az embereivel ingyen tankolhattak Miskolcon, illetve teljes ellátással ingyenesen szállásolták el őket az önkormányzat tulajdonában lévő Centrum Hotelben. Itt ma két fő részére csak a szállás közel 20 ezer forint egy éjszakára, vagyis ha igazak Lakatos állításai, akkor milliós nagyságrendű kár érhette az önkormányzatot – hangsúlyozta a Jobbik képviselője.

Elmondta azt is, az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, hivatkozva arra, hogy a vizsgálat Kriza Ákos személyét is érinti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum