2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Magyarországi választások – Zöldek a Parlamentben

A Lehet Más a Politika, az Európai Zöldek családjának tagja 7,43%-os eredményt ért el a vasárnapi magyarországi választáson, s ezzel parlamenti mandátumot szerzett.

A Zöldek és az Európai Szabad Szövetség EP-frakciójának társelnökei, Rebecca Harms és Danny Cohn-Bendit így kommentálta az eredményt:

„Üdvözöljük a zöld párt, az LMP sikerét, és nagy örömmel gratulálunk magyar barátainknak, hogy bejutottak a magyar törvényhozásba. Választási eredményük annak a jele, hogy a zöld politika egyre nagyobb teret nyer Közép- és Kelet-Európában, és a fenntarthatóság mellett kiálló pártok fokozatosan kivívják a maguk helyét a politikai színpadon. Ugyanakkor egyetlen zöld párt sem ért még el hasonló sikert az egykori kommunista közép- és kelet-európai országokban.

Magyarország göröngyös útra lépett. A neoliberális Orbán Viktor győzelme, a rasszista és antiszemita magyarországi szélsőjobb előretörése még fejfájást fog okozni Európának a következő években. A borús választási eredmények mellett egyedül a zöldek sikere ad okot örömre. Reméljük, hogy a zöldhullám kitart a májusi cseh választásokig.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek