2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapott az UNIÓ COOP Zrt. vezérigazgatója

Áder János köztársasági elnök megbízásából Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetést adott át Tóth Lászlónak, az UNIÓ COOP Zrt. vezérigazgatójának, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagjának több évtizedes, a COOP Csoport észak-magyarországi régiójának gazdasági fejlesztésében végzett kiváló munkája elismeréseként.

Tóth László 1977-ben végzett a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. A főiskolai évei után a Szabolcs-Szatmár Megyei Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalatnál dolgozott, mint áruforgalmi előadó, majd boltvezető-helyettes. Később a miskolci székhelyű UNIÓ ÁFÉSZ-nál töltött be vezetői pozíciókat.

Az UNIÓ ÁFÉSZ 2001 január elsejével alakult át részvénytársasággá, a jogutód UNIÓ COOP Zrt. néven végzi kereskedelmi tevékenységét, amelynek azóta is a vezérigazgatója. A társaság a szakember irányítása alatt fennállása óta folyamatosan fejlődik. Üzletei az ország északi, észak-keleti régiójában, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében működnek. A cég jelenleg üzemelő 132 egységében, valamint az ahhoz tartozó nógrádi Ropi üzemben mintegy 1800 munkavállaló dolgozik.

Az UNIÓ COOP Zrt. 2014-ben elnyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiemelkedő gazdálkodó szervezete címet, valamint ugyanebben az évben a Greenovációs Nagydíj kategóriagyőztese lett. 2017-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a „Gazdaságért” díjat adományozott Tóth Lászlónak a részvénytársaság fejlődésében végzett munkája elismeréséül.

A szakember a CO-OP Hungary Zrt., alapító igazgatósági tagja, valamint a COOP Csoport észak-magyarországi üzleteit ellátó nagykereskedelmi vállalkozás, az Észak-Kelet Pro-COOP Zrt. igazgatóságának elnöke. Lokálpatriótaként aktív szerepet vállal BAZ megyében, jelenleg a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke és kereskedelmi tagozatának elnöke.

A kereskedelemben végzett munkáját már 2003-ban Klauzál Gábor Elismerő Oklevéllel, 2008-ban pedig Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…