2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Maghalt Rumi

Elhunyt a világ első kettős szerepű habilitációs kutyája

Szomorú szívvel adjuk hírül, hogy február 12-én, csütörtökön az esti órákban tragikus hirtelenséggel elhunyt Rumi, a világ – ismereteink szerint – első kettős szerepű habilitációs kutyája.

Gazdája, Zsuzsa vakvezetőként és rohamjelzőként is biztonsággal számíthatott rá hosszú éveken keresztül. Kivételes társként előre jelezte az epilepsziás rohamok közeledtét, s ezzel az addig ismeretlen szabadságot adta meg gazdájának. Ráadásként Zsuzsa betegségének tüneteit, rohamai súlyosságát is egyértelműen enyhítette. 

Történelmet írt így minden szereplő: Rumi mellett a gazdája és a kiképzők is. Hiszen vakvezető kutyát korábban nem kaphatott epilepsziás beteg.

A kilenc éves Rumi életéért hosszasan küzdöttek a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, a Belgyógyászati Klinika szakemberei. Minden erőfeszítésük ellenére a kutya veseműködése végleg leállt.

A miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szomorú szívvel búcsúzik egykori, világhírűvé vált növendékétől, a kivételes tehetséggel megáldott vakvezetőtől.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
Az év civil szervezte – 2013

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…