2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Luxuskártérítés helyett elrettentő büntetést és börtönhöz méltó, szigorú körülményeket a lincselőknek!

Luxuskártérítés helyett elrettentő büntetést és börtönhöz méltó, szigorú körülményeket a lincselőknek!

A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbenéssel értesült arról, hogy a tiszavasvári Szögi Lajost különös kegyetlenséggel meglincselő elsőrendű vádlott részére „rossz tartási körülmények miatt” 5 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, miközben a Szögi család számára megítélt jóvátétel töredékét sem fizették meg a gyilkosok.
A Mi Hazánk Mozgalom határozottan tiltakozik minden olyan bírói döntés ellen, mely a brutális gyilkosok jogait védi az áldozatok, és annak családtagjai helyett. A magyar emberek igazságos, elrettentő büntetéseket, börtönhöz méltó, szigorú körülményeket követelnek, nem pedig azt, hogy a gyilkosok, lincselők és más erőszaktevők komfortos wellnessbörtönökben kényelmesen „hűsölhessenek”, majd szabadulásukkor luxuskártérítéssel a zsebükben újra terrorizálhassák a magyar társadalmat!

Az olaszliszkai tragédia és a közelmúltban történt encsi lincselési kísérlet is bebizonyították, hogy a jelenlegi büntetési szabályok nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt a vétlen autósokra támadó, alulszocializált rokonok és családtagok dühöngő tombolásának megfékezésére. Mindezekre tekintettel a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte, hogy a Büntető Törvénykönyv szigorításával önálló tényállás legyen a lincselés, melynek elkövetői súlyos, elrettentő büntetést kell kapjanak.

Dr. Fülöp Erik
Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek