2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

LMP: Ne fojtsák meg a Sziget Fesztivált!

Sajtóhírek szerint a Fővárosi Önkormányzat a jövőben közterület-használati díjat szedne a Sziget Fesztiváltól, amely az egy hetes rendezvény esetében akár 2.5 milliárd forint is lehet. Ez az összeg az esemény költségvetését figyelembe véve nyilvánvalóan irreális és az ország egyik legfontosabb zenei-kulturális rendezvényének megfojtását jelentené. Mivel a Sziget nyereséges üzleti vállalkozás, az LMP nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a tulajdonosok az eddigi ingyenes területhasználat helyett valamiféle méltányos díjat fizessenek. Arra kérjük a város vezetését, üljön le tárgyalni a szervezőkkel és állapodjanak meg egy olyan összegben, amelyet elbír a Sziget és a főváros sem jár rosszul. Szeretnénk emlékeztetni Tarlós Istvánt, hogy megválasztása előtt még támogatásáról biztosította a rendezvényt – most viszont a hírek szerint valósággal bujkál az egyeztetés elől.
Az utóbbi években a Sziget egész Európa egyik vezető fesztiváljává vált. A jelenlegi gazdasági-pénzügyi helyzetben, amikor ráadásul Magyarország nemzetközi tekintélye régen tapasztalt mélypontra süllyedt, aligha mondhatunk le a közel 200 ezer turistáról, a jelentős adó- és járulékbevételről és a rendezvény országképre gyakorolt pozitív hatásáról.
Az LMP ugyanakkor szorgalmazza, hogy a fővárosi közgyűlés minél hamarabb tekintse át és változtassa meg a közterület-gazdálkodás rendjét, hiszen van olyan kiemelt közterület, ahol Budapest tizenöt-húsz éve ugyanakkora használati díjat szed.
Az LMP fővárosi frakciója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …