2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Levél Dr. Székely Tamás miniszter úrnak

Levél Dr. Székely Tamás miniszter úrnak

Levél Dr. Székely Tamás miniszter úrnakAz Egészségügyi Minisztérium a héten a következő kijelentést tette: „Csiba Gábor főigazgató a KDNP szócsöveként, a szakmaiságot félretéve, a tényeket elferdítve politizál.” A minisztérium állítására Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökeként és a Dr. Csiba Gábor által vezetett kórház fenntartójaként az alábbi levelet írta Dr. Székely Tamás miniszter úrnak.

 

Tisztelt Miniszter Úr

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában működik és a Közgyűlés 107/2009. (IX.10) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat határozata alapján a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület tagja. Így annak elnöke, Dr. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa joggal és okkal nyilatkozott, és a jövőben is nyilatkozhat a szaktárca és az egészségügyi ellátók egyezségének kérdéseiről.

Sajnálatos módon a 2009. októberében kötött megállapodás megvalósítása a szaktárca sajátos jogértelmezése miatt a kórházak napi működését veszélyezteti.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egészségügyi intézményeiben folyó gyógyító munka rendkívül magas színvonalú, a területen élő emberek közmegelégedésére szolgál, de az ellátás fenntartásához megfelelő, kiszámítható pénzügyi forrás is szükséges.

A szaktárca a kórházi finanszírozás stabilitásán, a betegek ellátásának minél magasabb szinten történő ellátásán, a szakmai feltételek javításán kell, hogy tevékenykedjen, nem pedig személyes indíttatású közlemények megjelentetésén a médiában.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

Kérem, hogy szíveskedjen saját eszközeivel elősegíteni azt, hogy az ország egyik legrosszabb egészségügyi mutatóival rendelkező megyéjében a kórházi szakellátás zavartalan legyen, és a kiszámítható finanszírozás biztos tudatában a gyógyító munka megszervezése lehessen a legfontosabb feladata intézményvezetőinknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…