2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Létkérdés a béremelés Miskolcon

A Fidesz szerint az országban Miskolcon nőnek a legjobban a bérek, a Jobbik szerint viszont a város egyre jobban leszakad. A Magyar Munkavállalókért Mozgalom jelezte, támogatják a Jobbik béruniós törekvését a dolgozói szegénység felszámolása érdekében, hangozott el a szervezet és a Jobbik közös sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint egyre több miskolci hagyja el a várost az alacsony fizetések miatt, a Fidesz pedig ahelyett, hogy támogatná a Jobbik béruniós elképzeléseit, azt hajtogatja, hogy a miskolciak bére nő a legjobban Magyarországon. Ez már csak azért sem igaz, mert Mészáros Lőrinc napi 274 milliós keresetét nem lehet felülmúlni, jegyezte meg Jakab, jelezve, Miskolcon sokan alig több, mint négyezer forintot visznek haza naponta, ami az országos átlagtól is messze elmarad.

Miskolcnak nyugati bérekre van szüksége, a Fidesz viszont ahelyett, hogy megszavazta volna a Jobbik javaslatait a bérek felzárkóztatására, inkább Ukrajnában toboroz olcsó vendégmunkásokat, ezt már Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta, hozzátéve, a kormány továbbra is az olcsó munkaerőben hisz, ami miatt lassan nem lesz Miskolcon minőségi munkaerő.

Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a fideszes Zsiga Marcell szerint 47 ezer forintból is meg lehet élni, addig a Zala megyei közgyűlés kormánypárti politikusa, Pintér László szerint abból a 470 ezerből se, amit az országgyűlési képviselők keresnek. „Akkor mit szóljanak azok a munkavállalók, aki nyugati színvonalon dolgoznak ázsiai bérekért?” – tette fel Vámos Csaba.

Hozzátette: a magyar munkavállalók nyugat-európai társaiknál egyharmaddal többet dolgoznak, de csak negyedét keresik az osztrák béreknek. Éppen ezért a munkavállalók támogatják a Jobbik béruniós kezdeményezését, és ugyanerre szólítják fel a fideszes politikusokat és önkormányzatokat is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …