2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Lesz-e igazság 27 év után? – Az Igazságügyi Bizottság előtt az ügynöktörvény-javaslat

Lesz-e igazság 27 év után? – Az Igazságügyi Bizottság előtt az ügynöktörvény-javaslat

Az Igazságügyi Bizottság mai ülésén a Fidesz nem meglepő módon ismét szembeköpte saját kommunikációját, ismét nem volt partner egy olyan törvényjavaslat megszavazásában, amely a vörös múlttal való leszámolást szolgálta volna. A Jobbik már több olyan törvényjavaslatot nyújtott be az évek során, melyek lezárnák a rendszerváltást, felfednék azok személyét, akik együttműködtek az állambiztonsággal, akik folyamatosan jelentettek és tettek tönkre családokat.
A nemzeti néppárt javaslata lengyel mintára létrehozná a Nemzeti Emlékezet Intézetét, amely kezelné az állambiztonsági múlt iratait, valamint nyomozati és vádemelési jogkörrel is rendelkezne.
A helyzet már odáig fajult, hogy a magát nemzetinek hazudó Fidesz jobban küzd a törvényjavaslat ellen, mint az MSZP, akiknek a soraiban nem lenne meglepő találni egykori ügynököket, ám úgy néz ki, hogy leginkább a „fiatal demokratáknak” van takargatnivalójuk. Répássy Róbert fideszes képviselő nem tudta ugyan megcáfolni a javaslat helyességét, ám kamuérvekre hivatkozva mégsem támogatták azt.

A Jobbik szeretne egyszer, s mindenkorra pontot tenni az ügynökkérdés végére, ne lehessenek a magyar közélet tagjai az egykori besúgók, ennek egyetlen akadálya azonban a Fidesz-KDNP kormány, melyet a Jobbik 2018-ban le fog váltani.

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek