2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
Uszítók ellen tesz feljelentést az LMP

Lássunk tisztán a Balatonring-ügyben!

A Lehet Más a Politika közérdekű adatkéréssel fordul az MFB vezérigazgatójához a Balatonring beruházás kapcsán. Örülünk, hogy a projekt befektetője vesztegetés miatt feljelentést tett, a rendőrség nyilvánvalóan tisztázza majd az LMP-t a vád aló, mely szerint Kovács Bence Jánost a párt nevében zsarolták volna meg.

Kovács Bence János, a sávolyi Balatonring befektetője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: vesztegetés miatt tesz feljelentést egy autó- és motorsportban érdekelt cég ellen, amely 30 millió forintot akart tőle megszerezni, hogy azt később egy „ma parlamenten kívüli, de a mostani választásokon oda igyekvő párt részére” adja át. Mint elmondta, az említett párt honlapján is olvasható, hogy ellenzi a beruházást.

A Lehet Más a Politika szakmai érvek alapján kifogásolja a sávolyi Balatonring megépítését éppúgy, mint a pátyi építési projektet, vagy korábban a sukorói King’s City beruházást.

Az LMP úgy látja, mindaddig korrupciógyanú árnyékolja be a bizonytalan alapokon nyugvó, de államilag gavallérosan támogatott spanyol magánberuházást, amíg az üzleti terveket nem hozzák nyilvánosságra. Éppen ezért a párt a motorversenypálya megépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt és az ahhoz kapcsolódó pénzügyi kockázatelemzést kéri a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatójától.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek