2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Küszöbön az ország legnagyobb valóságshowja?

Három évvel a választások után a Fidesz laptopokra telepített távfelügyeleti rendszerrel tenné igazán tökéletessé a nemzeti konzultációt Miskolcon, hangzott el a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Jakab Péter önkormányzati képviselő felidézte, a Fidesz 22 ezer laptopot készül szétosztani Miskolcon elvileg azzal a céllal, hogy fejlesszék a lakosság digitális írástudását. A politikus ugyanakkor jelezte, a kormánypárt nemcsak adni szeretne, de kapni is, méghozzá minél több információt a miskolciakról. A még alakuló pályázati feltételek között ugyanis szerepel: a pályázóknak hozzá kell járulniuk távfelügyeleti rendszer működtetéséhez a számítógépeken.

Ez Jakab szerint azt jelenti, hogy az érintettek élete nyitott könyv lesz a Fidesz számára: tudni fogják, kinek mi az érdeklődési köre, melyik párttal szimpatizál, és mivel lehet a leginkább befolyásolni.  A miskolciaknak a pályázás előtt azt is mérlegelniük kell, beengedik-e a „nagy testvért” az otthonukba, annak minden következményével együtt, fogalmazott a képviselő.

Emlékeztetett arra is, a kormány a miskolci laptoposztást kísérleti jelleggel hirdette meg, amely ha sikeresnek bizonyul, a programot országos méretűre terjesztik ki. Mint mondta, bizonytalan a tekintetben, hogy mit tekint a kormány a siker alapjának, de attól tart, küszöbön áll az ország legnagyobb valóságshowja.

Végezetül arra kérte a Fideszt, válaszoljanak arra: fogják-e listázni azokat, akik nem kormánypárti médiumokat látogatnak, lesz-e bármilyen negatív következménye például annak, ha valaki túl sokszor kattint a kuruc.infóra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek