2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Kulturális nevelés öt településen

Befejeződött az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében 2018. április – 2019. szeptember között megvalósuló kulturális nevelési program, melynek célja a Harsány, Bükkszentkereszt, Répáshuta, Kisgyőr és Hernádkak települések köznevelési intézményeiben tanulók és az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek, tudásának és készségeinek fejlesztése volt. A program emelett a nevelési-oktatási és a kulturális intézmények, szervezetek közötti együttműködést is erősítette.
Harsány Község Önkormányzata a Széchenyi2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében „Kulturális nevelés Harsányban és térségében” címmel támogatást nyert az EFOP-3.3.2.-16 kódszámú „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” tárgyú felhívás keretében.
A 25 millió forint európai uniós támogatás segítségével 2018. április és 2019. szeptember között megvalósuló projektet Harsány Község Önkormányzata a Harsányi Hársfavirág Óvodával, a Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolával, a bükkszentkereszti Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskolával, a hernádkaki Mátyás Király Katolikus Általános Iskolával, a Kisgyőri Általános Iskolával valamint a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola Répáshutai Tagiskolájával együttműködésben valósította meg.
A projekt közvetlen célcsoportját az öt érintett település köznevelési intézményeibe járó általános iskolás és óvodás korú gyermekek alkották. A program során 5 település 5 általános iskolájában tanuló és óvodába járó gyermekei számára valósultak meg kulturális programok. Ezek keretében összesen 12-12 alkalommal valósult meg kultúrális témanap és témahét, valamint verseny és vetélkedő. Emellett a gyerekeknek összesen 150 csoportfoglalkozás, 50 kulturális óra került megrendezésre, és 10 alkalomma voltak tábozoni. A programok alkalmanként 15-20 fő részvételével valósultak meg, melynek eredményeként összesen 140 gyermek tudása és készségei gyarapodtak nem formális tanulási eszközök segítségével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek