2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Kriza Ákos hívjon össze rendkívüli közgyűlést

Hónapok óta mást se hallunk a Fidesz politikusaitól, hogy nem érkeznek vissza a kanadai romák Miskolcra. A Jobbik hiába mondta, hogy ez nem igaz, hiába mondtuk, hogy a kanadai jogszabályváltozások miatt hamarosan több ezer roma visszatérése várható Miskolcra, a kormánypárt szerint csak riogattunk.

Most azonban maga Kriza Ákos riadt meg. Nem a Jobbiktól, hanem attól valóságtól, amit eddig, fejét a homokban dugva nem akart meglátni. Most már hivatalosan is tudjuk, jönnek vissza a kanadai romák, s erről maga a kanadai kormány fogja tájékoztatni a miskolciakat.

Kriza Ákos ezt kikéri magának. Kikéri, mert ő inkább tovább hallgatna. Elhallgatna. Mint ahogy elhallgatta volna azt is, hogy fideszes és szocialista képviselőtársaival együtt a decemberi közgyűlésen Világsátor képében maga írta ki Miskolc homlokára: Nemzetközi Roma Központ.

Vajon mitől várja a város polgármestere, hogy ezek után ne ide térjenek vissza a kanadai „menekültek”? Vajon mitől várja, hogy ne itt érezzék azt, Miskolc az a város, ahol igazán megbecsülik őket?  A Miskolcra tervezett romaközpont világítótoronyként mutat igazodási pontot az óceán túlpartján csomagoló romáknak: ide gyertek!

Ezek után a miskolciak nevében felszólítom Kriza Ákost, hívjon össze rendkívüli közgyűlést, hogy a testület megalkothassa a kanadai romák hazatérését megakadályozó stratégiát, és visszavonhassa a nemzetközi romaközpont megépítéséről szóló határozatot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek