2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Közmunkatémában is a Jobbik nyomában a kormány

A kormány ismét a Jobbik után lohol, hiszen az általunk hónapok óta hangoztatott irányba mozdul el: az elindított mintaprogramjaiban napi 8 órás közmunkát biztosít a segélyhez képest lényegesen magasabb összegért, továbbá törekednek a végzettség szerinti differenciált közfoglalkoztatásra. Ezt személyesen Papp Károly helyettes államtitkár nyilatkozta a közszolgálati rádió reggeli adásában. A kormányzati politikus által példaként felsorolt munkakörök (mediátor, családgondozó) azonban nem csupán felsőfokú, hanem szakirányú végzettséget, rátermettséget és tapasztalatot is igényelnek. Az önkormányzatok alulfinanszírozottsága miatt ugyanakkor fennáll a veszély, hogy alkalmassági szempontok helyett pénzügyi szempontok döntenek majd: ilyen pozíciókba a köztisztviselői illetmény töredékéért, közfoglalkoztatási bérért fogják szakmai szempontok és válogatás nélkül delegálni a munkanélkülieket.

Amennyiben a kormány nem megfelelően állapítja meg az önkormányzati feladatok közfoglalkoztatási körbe sorolását, fennáll a veszélye, hogy az amúgy is siralmas helyzetben lévő lévő közigazgatási és közszolgáltatási rendszer összeomlik.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…