2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Kósa Lajos polgármester huszár képében az Óbester Hotel festményén

Kósa Lajos polgármester huszár képében az Óbester Hotel festményén

Kósa Lajos polgármester huszár képében az Óbester Hotel festményénMegnyitotta kapuit Debrecen legújabb, négycsillagos szállodája, mely az egykori huszárhagyományok szellemét is megidézi

A Hotel Óbestert a cívisvároshoz is kapcsolódó egyik emblematikus személyiségről, Simonyi József óbesterről (ezredes) nevezték el, s így már sejthető, milyen miliővel találkozhat az, aki betér az elegáns épületbe. A szálloda díszítettsége az ember eszébe juttatja azt a történelmi kort, amikor még jelen volt a huszárság az országban. A szobák egytől egyig felidézik a XVIII. és XIX. század hangulatát, legyen szó a bútorok stílusáról vagy akár a falakon függő, összesen száz festményről. Utóbbiak mindegyike a huszárok temperamentumos, tekintélyt parancsoló egyéniségét juttatja a vendége eszébe.

A szálloda építésének gondolata 2005-ben fogalmazódott meg először Boros József vállalkozóban, a kivitelezési munkákat végül 2008 második felében kezdték meg, s a Hotel Óbester 2010. január 25-én már várta első szállóvendégeit. Az érkezők az épületben összesen 45 szoba közül választhatnak, emellett szauna, masszázsterem, wellness-helyiség, pubok és étterem is várja őket.

Boros József, a szálloda tulajdonosa az ünnepélyes megnyitón elmondta: nagy álma volt, hogy megnyithasson, ugyanis Debrecenben olyan jellegű szálláshely, mely a huszárhagyományokat idézi, eddig nem volt.

Előzetesen mintegy 930 millió forintban tervezték az épület megvalósításának költségeit, mely a kivitelezési nehézségek és a gazdasági válsághelyzet miatt végül valamivel több mint 1 milliárd forintba került. A hotel a vendégek ellátásra 40 alkalmazottat foglalkoztat, így újabb munkahelyek jönnek létre a városban.

Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere a helyszínen tartott köszöntőjében hangsúlyozta: a cívisvárosban 2009-ben 1,4 százalékos növekedést jegyeztek a helyi turizmusban, s mintegy 500 millió forint bevételt hoztak a városnak azok a debreceni vállalkozók, akik idegenforgalommal foglalkoznak. Hozzátette: mindig jó a városnak, ha egy újabb turistacsalogató intézmény nyitja meg kapuit, s hosszú távon sikerrel működik.

Forrás:palyazatok.org

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…