2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Könyvekkel és játékkal gyorsabb a gyógyulás

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt K&H fiókban gyűjtenek adományokat a beteg gyerekeknek
A K&H gyógyvarázs program idén is tovább viszi az önkéntesség üzenetét, és a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan könyv-és játékgyűjtést hirdet az ország számos bankfiókjában.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kazincbarcikai, miskolci, ózdi, sárospataki és szarvasi bankfiókokban várják az ajándékokat. A K&H Csoport elsőként saját dolgozóit vonta be a segítségnyújtásba 2008-ban, 2009-ben 4 bankfiók részvételével pedig az ügyfeleket is megszólította. 2010-ben már 22 bankfiókban gyűjtötték az adományokat, a tavalyi évben pedig 50-re nőtt ez a szám. Az évek során a K&H gyógyvarázs program így már közel 18000 darab játékkal és könyvvel, mintegy 90 kórház gyermekosztályain, rendelőintézetekben járulhatott hozzá a kicsik gyógyulásához. A program 2012-ben újabb fiókok bevonásával folytatódik, az ügyfelek és a munkatársak összesen 59 helyszínen adhatják le az otthon már nem használt játékokat, könyveket.
„Felelősen gondolkodó vállalatként üzleti eredményeink mellett az is fontos számunkra, hogy hozzájáruljunk a társadalom tagjai számára a teljes élet megvalósításához. 2008-ban továbbgondoltuk a felelősségvállalás lehetőségeit, és meglévő műszerpályázatunk mellett önkéntes programokat is indítottunk, amelyekkel a közösséget is szeretnénk bevonni a segítségnyújtásba. A kicsiket saját nyelvükön is szeretnénk megszólítani, ezért kedves játékokkal, mesékkel tesszük könnyebbé számukra a kórházban eltöltött időt. Könyv-és játékgyűjtő akciónkhoz évről évre több bankfiókunk csatlakozik, így idén már 59 helyszínen várjuk az adományokat, amelyekkel mosolyt csalhatunk a kis betegek arcára, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy mielőbb újra teljes, egészséges életet élhessenek.” – mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.
„A testi egészség mellett azonban a lélek harmóniája is fontos: a könyvek és játékok enyhítik a vizsgálatok kellemetlenségét, könnyebbé teszik az orvosok munkáját, így meggyorsítják a gyógyítás folyamatát. A K&H ügyfelei körében végzett kutatást, amikor támogatói stratégiáját kialakította. Ennek az eredménye, hogy az európai átlaghoz képest nehezebb helyzetben lévő gyermek-egészségügyet jelöltük meg egyik fő támogatási területünkként, és ezért hívtuk életre a K&H gyógyvarázs programot 9 évvel ezelőtt.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a használaton kívüli, még jó állapotban lévő és tiszta könyveket és játékokat 2012. július 13-ig várják az alábbi K&H bankfiókokban:

Kazincbarcika, Egressy B. utca – Miskolc, Széchenyi utca – Ózd, Vasvár utca – Sárospatak, Hild tér – Szarvas, Szabadság utca

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek