2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

Komoly gondokkal küzdenek a nagycsaládosok az elmaradottabb településeken

A Tolna megyei Gyulajról Szatmári István, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője kérte a Szcientológia Egyház segítségét, mivel a közösségi oldalukon látta, hogy az Egyház rendszeresen végez jótékonysági tevékenységet.

A Szcientológia önkéntes lelkészek, miután kiderítették, hogy pontosan mire van szükség, Budapestről szállítottak tartósélelmiszer-csomagokat 42 nagycsalád és 10 nyugdíjas pár részére, amelyeket az önkormányzat segítségével osztottak ki. Az adománycsomagokban a tartós élelmiszeren kívül került még például burgonya, tojás, kakaópor, nápolyi és müzli, gondolva a gyermekekre is.

Gyulajon a magyar és roma közösség békében él egymás mellett, ám a járvány miatti munkanélküliség és a vendégmunkások olcsó munkaerejével való versengés nehézzé teszi az egyébként sem könnyű gazdasági helyzetüket.

A település vezetői mindent megtesznek, hogy ott tartsák és fejlesszék a közösséget, pályázatokon vesznek részt, és szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

A helyiek nagy örömmel fogadták az adományt, nem is beszélve azokról, akiknek immár súlyossá vált anyagi helyzetükben a lehető legjobbkor érkezett ez a segítség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum