2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Komoly gondokkal küzdenek a nagycsaládosok az elmaradottabb településeken

A Tolna megyei Gyulajról Szatmári István, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője kérte a Szcientológia Egyház segítségét, mivel a közösségi oldalukon látta, hogy az Egyház rendszeresen végez jótékonysági tevékenységet.

A Szcientológia önkéntes lelkészek, miután kiderítették, hogy pontosan mire van szükség, Budapestről szállítottak tartósélelmiszer-csomagokat 42 nagycsalád és 10 nyugdíjas pár részére, amelyeket az önkormányzat segítségével osztottak ki. Az adománycsomagokban a tartós élelmiszeren kívül került még például burgonya, tojás, kakaópor, nápolyi és müzli, gondolva a gyermekekre is.

Gyulajon a magyar és roma közösség békében él egymás mellett, ám a járvány miatti munkanélküliség és a vendégmunkások olcsó munkaerejével való versengés nehézzé teszi az egyébként sem könnyű gazdasági helyzetüket.

A település vezetői mindent megtesznek, hogy ott tartsák és fejlesszék a közösséget, pályázatokon vesznek részt, és szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

A helyiek nagy örömmel fogadták az adományt, nem is beszélve azokról, akiknek immár súlyossá vált anyagi helyzetükben a lehető legjobbkor érkezett ez a segítség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…