2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Komoly gondokkal küzdenek a nagycsaládosok az elmaradottabb településeken

A Tolna megyei Gyulajról Szatmári István, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője kérte a Szcientológia Egyház segítségét, mivel a közösségi oldalukon látta, hogy az Egyház rendszeresen végez jótékonysági tevékenységet.

A Szcientológia önkéntes lelkészek, miután kiderítették, hogy pontosan mire van szükség, Budapestről szállítottak tartósélelmiszer-csomagokat 42 nagycsalád és 10 nyugdíjas pár részére, amelyeket az önkormányzat segítségével osztottak ki. Az adománycsomagokban a tartós élelmiszeren kívül került még például burgonya, tojás, kakaópor, nápolyi és müzli, gondolva a gyermekekre is.

Gyulajon a magyar és roma közösség békében él egymás mellett, ám a járvány miatti munkanélküliség és a vendégmunkások olcsó munkaerejével való versengés nehézzé teszi az egyébként sem könnyű gazdasági helyzetüket.

A település vezetői mindent megtesznek, hogy ott tartsák és fejlesszék a közösséget, pályázatokon vesznek részt, és szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

A helyiek nagy örömmel fogadták az adományt, nem is beszélve azokról, akiknek immár súlyossá vált anyagi helyzetükben a lehető legjobbkor érkezett ez a segítség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…