2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kobold Tamás egykori polgármester, Jakab Pétert ajánlja

Miskolci Polgárok, Barátaim!

Ismét választunk. Emlékezzetek és gondoljátok át, mit hozott számotokra a legutóbbi 12 év. Rátok talált a boldogság? Esetleg jobban boldogultatok? Nagyobb egzisztenciális biztonságban tudjátok magatokat és a családot? Láttok reménykeltő jövőt gyermekeitek és saját magatok számára Miskolcon, vagy netalántán elvágyódtok? Átéltétek a mindennapi bűnözés kegyetlenségét, fájdalmát? Elolvadt a bizalmatok a politika, a pártok iránt?

Különösen az utóbbi években sok-sok miskolci emberrel folytattam személyes beszélgetést és alakítottam ki új kapcsolatokat. El kell mondanom, nem érzik jól magukat a bőrükben. Többeket megül a közöny, mikor közös dolgainkra kerekedik a szó. Ez nem jó. Akadályozza előre haladásunkat, gyengíti versenyképességünket és a helyi demokráciát. Úgy gondolom, itt az idő, hogy közösen változtassunk ezen. Mérlegelés és megfontolás után arra jutottam,  megosztom veletek, barátaimmal, ismerőseimmel, miskolci polgártársaimmal, hogy az induló polgármester-jelöltek közül kinek a támogatását ajánlom. Tudatában vagyok annak, hogy ez a döntésem felelősséget ró rám. A város súlyos problémákkal terhelt helyzete ezt azonban megköveteli tőlem, mint olyan miskolci polgártól, aki ma is felelősséggel gondolkodik az itt élők sorsáról, aki ide született, aki több mint hat évtizede itt él, aki szereti ezt az emberlakta helyet szép és árnyoldalaival együtt, akinek lelkébe bele kapott a „genius loci”, akinek ez a hely több mint élettér, és akinek talán több rálátása van a város dolgaira, mint egy átlag polgárnak.

Kedves Miskolciak!
Ahhoz, hogy Miskolc újra erőre kapjon, ahhoz hogy versenytársainak újra számolni kelljen vele, azaz újra ringbe szálljon, radikális fordulatra van szükség. A legutóbbi tizenkét évben tanúbizonyságot kaptunk arról, hogy a regnáló baloldali és polgári liberális városvezetések ennek végrehajtására nem alkalmasak. Meggyőződésem, hogy mi, itt élő polgárok, a JOBBIK-kal együttműködve elérhetjük ezt a radikális fordulatot. Éppen ezért ajánlom figyelmetekbe Jakab Péter urat, a JOBBIK polgármesterjelöltjét és a párt képviselő-jelöltjeit. Meggyőződtem róla, hogy ez a fiatalember tisztességes, becsületes, szavahihető magyar, aki megalapozott, egészséges ambícióval rendelkezik, ismeri a város és polgárai helyzetét, aki megalkuvásra nem, de kompromisszumra kész.
Jakab Péter tudja, hogy nemcsak a ma túléléséért kell dolgoznia annak, aki szolgálni akarja az itt élőket, hanem a jövőért is.

– 2 –
Azt is tudja, hogy ennek a városnak nem rosszul fizetett közmunkások tömegére, hanem jól fizetett, biztonságos, perspektivikus munkahellyel rendelkező polgárok sokaságára van szüksége.

Jakab Péter állítja, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően az önkormányzati beszerzéseket, beruházásokat miskolci vállalkozásoknak kell megkapniuk, mert ide adóznak, helyi embereket foglalkoztatnak és ez gazdagítja a várost.

Jakab Péter azt akarja, hogy a meghirdetett álláshelyekre, amíg van alkalmas miskolci jelentkező, addig messziről jött embert ne alkalmazzanak.

A globális gazdasági rendszer válsága és a rossz kormányzati és önkormányzati munka okozta rombolások kátyúiban benn ragadt a város szekere immár 2006 óta. Jakab Péter nagyon is jól tudja, hogy ennek a szekérnek az újra lendületbe hozásához forrásteremtő városgazdálkodásra, fenntartható városfejlesztésre és városüzemeltetésre, biztonságos életkörülményekre,  egészséges polgárokra, jól fizető, értékteremtő munkahelyekre, az emberfők versenyképes kiművelésére és gondos lelki karbantartásra van szükség.

Jakab Péter nagyon is tudatában van annak, hogy a jó városvezetésnek nem csak a polgárok boldogulását kell elősegítenie, hanem boldogságát és lelki üdvét is. Ugyanis tudja, hogy az a polgár, aki boldogul, aki boldog, aki rendezett viszonyban él Istenével és környezetével, válik igazán javára családjának, szűkebb környezetének, települése közösségének, hazájának és az egész emberi nemnek.

Jakab Péter polgármesterjelölt és a JOBBIK képviselőjelöltjei a társadalmi béke emberei. Tudják, hogy ez a béke az isteni renden alapszik és a társadalmi közmegegyezésben formálódik.

Ezt a Jakab Pétert és csapatát ajánlom figyelmetekbe.
Szavazzunk rájuk és a radikális fordulatra !  

Miskolc, 2014. szeptember 28.
Kobold Tamás
Miskolc város polgára

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…