2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Kit kell megvédjen a PSZÁF elnöke?!

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke kedden az Országgyűlésben a szervezet 2010-es évről szóló beszámolója kapcsán a bankszektor jövőbeli jövedelmezősége és stabilitása fölötti aggodalmának adott hangot. Azt állította, hogy az eddigi megrázkódtatásokat, mint a pénzügyi válság, a banki különadó és a devizaárfolyamok hullámzása, még ki tudta védeni az ágazat, de a jövőben fokozott figyelemmel és támogatással kell iránta lenni, mert esetleg többen hátat is fordíthatnak az országnak a bankok közöl. Szász elmondta azt is, hogy a múlttal már nem kíván különösebben foglalkozni, a jövő kihívásaira akar koncentrálni.

A Jobbik egészen elképesztőnek tartja, hogy a „felelős” állami vezetők még mindig ott tartanak, hogy fontosabbnak tartják a bankok érdekeinek védelmét, mint a teljesen kiszolgáltatott magyar emberekét, akiknek egész életük megy rá a bankok kapzsiságára és a kormányzati szervek felelőtlenségére, nemtörődömségére. A pénzügyi szektor jövedelmezősége az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb, évente százmilliárdokat vonnak ki hazánkból adómentesen. Ezt az arra illetékes PSZÁF egyáltalán nem vizsgálja, miként „elegánsan” nem foglalkozik azzal sem, hogy miért alakulhatott ki ilyen nagyságrendű devizahitelezés Magyarországon. Utóbbi rendszer ráadásul gigantikus átverés volt, hiszen nem devizát, hanem forintot helyeztek ki a bankok, és mégis árfolyamváltozásra hivatkozással emelik folyamatosan a törlesztőrészleteket.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy nevezzen ki olyan embert a PSZÁF élére, aki a magyar emberek érdekeit védi, és tárja fel a százezreket teljes anyagi romlásba döntő ún. devizahitelezés pontos hátterét véget vetve a közönséges rablásnak!

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum