2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Kisvállalkozók vállára rakja az egykulcsos adó terheit a kormány

Mint ismeretes, a héten fideszes képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be, melyben az egykulcsos adó bevezetése miatt csökkenő nettó bérek kötelező megemelését kezdeményezik. A vállalkozóknak a kormányrendeletben meghatározott, „elvárt mértékben” lenne kötelező meglépniük a béremelést. A kormány tehát nem tesz egyebet, mint a piacgazdaság működésébe durván beavatkozva az „agyontámogatott” kis- és középvállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott adórendszerének drámai következményeit.

Hosszú hónapok hiábavaló ötletelése után kiderült az is, hogy nem megalakul meg a Rogán Antal által favorizált bérkommandó sem, ehelyett a kormányzati tervek szerint az adóhivatalba beolvadó munkaügyi ellenőrök fogják vizsgálni, hogy a vállalkozások kinyögték-e a kétharmados fülkeforradalom újabb hadisarcát.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul szüntesse meg a költségvetés számára éves szinten 500 milliárd forintos bevételkiesést jelentő egykulcsos adórendszert és hagyjon fel az olyan gazdaságpolitikai ballépésekkel, amelyek a magyar kisvállalkozásokkal fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitika egyre súlyosabb következményeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek