2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kilőtt kutyák Kazincbarcikán

Újabb döbbenetes dolog történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: egy férfi terepjáróból lövöldözi a kutyákat Kazincbarcikán. Az év elején nyilvánosságra hozott deteki mészáros videója után most ez az eset mutat rá arra, hogy szigorúbban kell venni az állatok védelmét.

A kertvárosi rész lakói a napokban figyeltek fel a földön fekvő, agyonlőtt állatokra. Egyik esetben a gazdája mellől lőtte ki az ismeretlen terepjárós a kutyáját. Az idős bácsi természetesen halálra rémült. A lakók és egy rendőr segítségével sikerült megállítani a terepjáróst, aki azt állította, hogy az önkormányzat megbízásából altató lövedékkel lövi a kóbor ebeket, majd összeszedi őket. Azt persze nem tudta megmagyarázni, miért halt meg a bácsi kutyája. Az urat előállították.

Az ügyben sok a homályos rész, de abban biztos vagyok, hogy önkormányzat nem adhat ki ilyen jellegű megbízást, mert a törvények nem teszik lehetővé. Ez egy ámokfutó, akinek az értesüléseim szerint vadászként engedélye van fegyvertartásra. Ha ez igaz, sürgősen meg kell vizsgálni a jelenlegi és a bevezetés alatt álló szabályozási rendszer megfelelőségét. Ebben az ügyben is nyomatékosan kérem a nyomozóhatóságot, hogy ilyen brutális tettért a legmagasabb büntetést szabja ki, továbbá vegye súlyosbító körülménynek, hogy egy település közigazgatási belterületén „szafarizott” az elkövető, fokozottan veszélyeztetve a lakosságot.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek