2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ki törődik a fiatalokkal?

Egy év semmittevés után a kormány végre jelét adta annak, hogy elkezd foglalkozni a jövő generációját jelentő ifjúsággal, ezért a Jobbik reménnyel tekint a szombaton bemutatott Új Nemzedék vitairatra. Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy a Fidesz-kormányzat eddigi tevékenysége miatt a fiatalság is azon társadalmi rétegek egyike, amelyik az elmúlt egy év vesztesei közé tartozik. Sokan várták, hogy a nyolc év sokat emlegetett rombolása után az új kormány lépéseket tesz a fiatalok kiszámíthatóbb, tervezhetőbb jövője, az őket érintő problémák megoldása érdekében, de valójában szinte semmi nem történt. Ami mégis, az pedig csak a bizonytalanságot fokozta, elég ennek kapcsán megemlíteni a felsőoktatási és közoktatási törvényjavaslatok által kiváltott vitákat. A kormány hozzáállását mutatta az is, hogy az ellenzékben még hevesen követelt ifjúsági törvényt teljesen elfelejtették, és az is, hogy az új Alkotmányba a fiatalokkal kapcsolatban egy támogatást és biztosítékot jelentő passzus helyett mindösszesen egy mondatnyi elvárást fogalmaztak bele.

Az egyre nagyobb fokú reményvesztettséget támasztja alá a Tárki héten megjelent kutatási adata is, amely szerint a rendszerváltás óta nem tapasztalt magasságokba emelkedett a jövőjüket külföldön tervezők aránya a felnőtt lakosság körében, különösen a fiataloknál.

A Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetje mindezen előzmények ellenére ezúton is szeretné felajánlani segítéségét az ifjúsági stratégia elkészítésében, bízva abban, hogy az ország jövőjét jelentő fiatalok érdekében itt végre nem csak szavakban, hanem tettekben is megvalósul a nemzeti együttműködés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …