2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ki a főnök? Orbán Viktor miniszterelnök vagy Bakondi György?

Orbán Viktor miniszterelnök január 28-án bejelentette, hogy a belügyminisztériumhoz tartozó tiszthelyettesek havi tízezer forint bérkiegészítést kapnak, január 1-jéig visszamenőleg. Tehát, nem azt mondta, hogy hány milliárd forintot különítenek el bérkiegészítésre, nem volt szó teljesítményalapú elosztásról, hanem megszabta, hogy minden tiszthelyettes kapjon 10 ezer forintot.
Ezzel szemben a Katasztrófavédelmi Főigazgatónak, Bakondi Györgynek a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságokhoz kiküldött tájékoztatása szerint ő úgy döntött, hogy minden Katasztrófavédelemhez tatozó tiszthelyettes csak hatezer forintot kap, a fennmaradó rész elosztásáról pedig a parancsnokok döntenek differenciáltan, saját belátásuk szerint.

Havi tízezer forint havonta egy gyermek számára az iskolai étkeztetést éppen, hogy fedezi. Ez sem sok segítség, de valami. Hatezer a kevésnél is kevesebb. Bakondi György döntése alapján.

A Jobbik alapvetően sem tartja korrekt megoldásnak, hogy nem béremelést, hanem bármikor egy tollvonással elvehető kiegészítéseket ad a kormány. De a mai helyzetben pont egy gyermekétkeztetésnyi plusz havonta. Ha megkapják egyáltalán a tiszthelyettesek. A Jobbik választ vár, hogy újabb jól kommunikált, de csak félig igaz kormányzati kampányátverés volt-e a tiszthelyettesi bérkiegészítés bejelentése? Vagy Bakondi György önkényesen rontja a Katasztrófavédelemben dolgozó tiszthelyettesek keresetét?

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek