2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ki a felelős a Szendrei utcai károkozásért?

Ezt a kérdést tette fel szerdai sajtótájékoztatóján Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja és Dr. Tardi Béla, az ellenzéki párt szakpolitikusa. Szerintük a városvezetés felelőtlen ingatlangazdálkodása vezetett oda, hogy az önkormányzati lakásokat a bérlők következmények nélkül bontáskész állapotba zülleszthették.

A Jobbik szerint tendencia Miskolcon, hogy a kiilleszkedett bérlők mindenféle jogi következmény – polgári per, büntetőeljárás – nélkül tehetik tönkre az önkormányzat vagyonát, amelyet aztán az adófizetők pénzén le is kell bontani. A legerősebb ellenzéki párt politikusai ráadásul azt is valószínűsítik, hogy a Szendrei utcai bérlők – csakúgy, mint a számozott utcaiak – új bérlakásokat kaptak a városvezetéstől a „pusztítás jutalmaként”.

Hangsúlyozták azt is, jelen esetben nem a gettók megszüntetéséről van szó, hanem a telepek költöztetéséről, aminek az eredményeként előbb-utóbb újabb bérlakások jutnak majd a szenderi utcai ingatlanok sorsára. Mint mondták, a Jobbik véget fog vetni ennek a folyamatnak: a rombolók helyett Miskolc építőit fogják az önkormányzati lakásokkal segíteni, a Miskolci közmédiától pedig a valóság bemutatását fogják elvárni. Most például azt, hogy bemutassák, hova vezetett a Szenderi utcában a fideszes ingatlangazdálkodás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…