2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Két kiló kenyérre elég a Fidesz nyugdíjemelése Borsodban

Ezen a héten kapják meg a 2016. évi első, immár „emeltnek” mondott nyugdíjat a szépkorúak, akik megdöbbenve szembesültek azzal, hogy a nyugdíjfolyósító által már kiértesített összegben szereplő emelés kis- és rokkantnyugdíjasok esetében mindössze 2-3 kiló kenyérre elég.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a sok esetben mindössze 30-40 ezer forintból élő nyugdíjasok, rokkantsági ellátásban részesülők is mindössze az általános 1,6 százalékos emelést kapják. A továbbra is messze a létminimum alatti összegből sokan se a gyógyszereket, se az egészséges étrendhez szükséges élelmiszereket, se a rezsit nem tudják finanszírozni.

A nemzeti ellenzék érezhető segítséget kíván nyújtani az időseknek. 2018-tól kormányra kerülve, meg fogjuk őrizni a nyugdíjak reálértékét, emellett sávos emeléssel fogjuk növelni a szociálisan rászoruló kis- és rokkantnyugdíjasok ellátási díjának vásárlóértékét.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …