2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Kérdés a letelepedési kötvénnyel kapcsolatban

„Kérdést intéztem az Európai Bizottsághoz arról, hogy kezdeményez-e vizsgálatot Magyarországgal szemben a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban.

A magyar letelepedési kötvény programban ugyanis számos olyan harmadik országból – rendszerint Oroszországon keresztül – érkező ember kapott letelepedési engedélyt, akik a dokumentum kiadásának idején már szerepeltek vagy az USA szankciós vagy az FBI körözési listáján. Ilyen például Basár el-Asszad szíriai diktátor egyik legfontosabb pénzembere, Atiya Khoury.

Ráadásul a letelepedési engedélyt meghökkentően rövid idő, gyakran néhány munkanap alatt adták meg. Ez azt jelenti, hogy nyilvánvalóan nem történhetett alapos átvilágítás és biztonsági ellenőrzés. Tekintettel arra, hogy a magyar letelepedési engedély birtokában ezek az emberek szabadon mozoghatnak az Európai Unión belül, nemcsak Magyarország, hanem Európa biztonságát is veszélyeztetik.

Ezért arról kérdeztem a Bizottságot, hogy tudatában van-e a magyar letelepedési kötvények által a Schengen-zónába jutott személyek jelentette biztonsági kockázatnak, tervez-e lépéseket a veszély mérséklése érdekében, illetve indít-e eljárást vagy vizsgálatot azokkal a cégekkel szemben, amelyek a letelepedési kötvényeket intézték.

A magyar kormány módszeresen ellehetetleníti az Európai Unió és az ENSZ munkáját, amelyben a migráció kihívásaira próbál választ adni, idegengyűlölettel hergeli a magyar társadalmat, miközben körözött bűnözőknek ad szabad mozgást Magyarország és az EU területén, ha baráti vagy anyagi érdekei megkívánják. Itt már nemcsak képmutatásról, hanem az Uniót érintő biztonsági kockázatról van szó. Az uniós intézményeknek lépnie kell!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek