2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje a választási eredmények megsemmisítését kéri

Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje a választási eredmények megsemmisítését kéri

 Az összes települési szavazókör helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választási eredményének megsemmisítését kéri Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje. Fehérné Téglási Kinga kedden az MTI-hez is eljuttatott fellebbezési beadványában azt írta: a területi választási bizottságtól kéri, rendelje el a választás megismételtetését.

Indoklásként azt írta, hogy az önkormányzati választás kampányidőszakában, október 6-án az esti órákban előzetes bejelentés és felszólítás nélkül egy magánszemély a település legfrekventáltabb részeiről – Egressy Béni út, Mátyás király út, Építők útja, kertvárosi rész – eltávolította az előzetes szóbeli egyeztetés alapján és módon kihelyezett kampányplakátokat. A plakátok újbóli elkészítésére és kihelyezésére a kampány hátralévő részében már nem volt lehetőség.

Véleménye szerint ezzel súlyosan akadályozták a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltjének és képviselőjelöltjeinek esélyét a mozgósításra és a választók azonos esélyű tájékoztatására.

Fehérné Téglási Kinga beadványában azt is leírja, hogy rendőrségi eljárást is kezdeményeztek, emellett többször beadvány és panasz formájában a helyi választási irodának és a helyi választási bizottságnak is jelezték a törvénysértést. Megnevezi az elkövetőt is, aki egy társaság által kibocsátott megbízást mutatott fel a plakátok eltávolítására, és ezzel a nyomozást lezárták.

A politikus szerint sérült a választási esélyegyenlőség törvényben biztosított elve, és ezek a cselekmények befolyással voltak a választások tisztaságára, illetve végeredményére, ezért kéri az eredmények megsemmisítését.

Fehérné Téglási Kinga – a kompenzációs listáról – egyedüli jobbikos képviselőként került be a kazincbarcikai képviselő-testületbe. A polgármester-választáson Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM) a szavazatok 58,91 százalékát szerezte meg, Kondorné Sztojka Ágnes (Fidesz-KDNP) 27,02 százalékot, Fehérné Téglási Kinga 11,63 százalékot kapott.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…